ΡΑΕΚ: Ελπίδα να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός στο ρεύμα, λόγω μικρού μεγέθους αγοράς

Αυτή η περίοδος είναι μεταβατική για να περάσουμε στο άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ το μέλος της ΡΑΕΚ Γιώργος Ασιήκαλλης.

Θα πρέπει πρόσθεσε να επιτρέψουμε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ως χώρα μέλος της ΕΕ να προχωρήσουμε στο άνοιγμα της αγοράς.

Η Κύπρος είπε επίσης ο κύριος Ασιήκαλλης είναι μικρή αγορά γι αυτό και ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει σωστά ο ανταγωνισμός.

Ανέφερε ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνονται μέσω της ΡΑΕΚ.

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να μειωθεί και όχι να αυξηθεί με το άνοιγμα της αγοράς, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα.

Υπάρχουν πρόσθεσε ανησυχίες και για το κατά πόσον μπορούν να εφαρμοστούν τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε η ΡΑΕΚ για τον Ιούλιο του 2019, καθώς η Κύπρος θα έπρεπε να είχε προχωρήσει εδώ και μερικά χρόνια στο άνοιγμα της αγοράς για τον ηλεκτρισμό.

Ο κύριος Κώστα ζήτησε επίσης να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες των εργαζομένων στην Αρχή Ηλεκτρισμού για να μπορέσει να υπάρξει σωστός ανταγωνισμός και όχι για να πληγεί η ΑΗΚ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρώην διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού τόνισε ότι τα λειτουργικά έξοδα για το άνοιγμα της αγοράς θα κληθεί να τα πληρώσει ο πολίτης.

Τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, πρόσθεσε, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ανταγωνισμός δεν θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy