ΡΑΕΚ: Ελπίδα να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός στο ρεύμα, λόγω μικρού μεγέθους αγοράς

Αυτή η περίοδος είναι μεταβατική για να περάσουμε στο άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ το μέλος της ΡΑΕΚ Γιώργος Ασιήκαλλης.

Θα πρέπει πρόσθεσε να επιτρέψουμε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ως χώρα μέλος της ΕΕ να προχωρήσουμε στο άνοιγμα της αγοράς.

Η Κύπρος είπε επίσης ο κύριος Ασιήκαλλης είναι μικρή αγορά γι αυτό και ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει σωστά ο ανταγωνισμός.

Ανέφερε ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνονται μέσω της ΡΑΕΚ.

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να μειωθεί και όχι να αυξηθεί με το άνοιγμα της αγοράς, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα.

Υπάρχουν πρόσθεσε ανησυχίες και για το κατά πόσον μπορούν να εφαρμοστούν τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε η ΡΑΕΚ για τον Ιούλιο του 2019, καθώς η Κύπρος θα έπρεπε να είχε προχωρήσει εδώ και μερικά χρόνια στο άνοιγμα της αγοράς για τον ηλεκτρισμό.

Ο κύριος Κώστα ζήτησε επίσης να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες των εργαζομένων στην Αρχή Ηλεκτρισμού για να μπορέσει να υπάρξει σωστός ανταγωνισμός και όχι για να πληγεί η ΑΗΚ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρώην διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού τόνισε ότι τα λειτουργικά έξοδα για το άνοιγμα της αγοράς θα κληθεί να τα πληρώσει ο πολίτης.Τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, πρόσθεσε, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ανταγωνισμός δεν θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.