Rainbow Lories στο Pafos Zoo

Τα Lories είναι μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες παπαγάλων και προέρχονται από την Αυστραλία.

Το Pafos ZOO φιλοξενεί ένα συγκεκριμένο είδος, τους Rainbow Lories.

Τα rainbow lories είναι μεσαίου μεγέθους παπαγάλοι και τρέφονται κυρίως με χυμούς φρούτων και νέκταρ. Στο Pafos Zoo οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν και να απολαύσουν αυτού του είδους παπαγάλους μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο με τροπική βλάστηση την οποία κατασκεύασαν οι άνθρωποι του Πάρκου για να προσφέρουν στα πουλιά το φυσικό τους περιβάλλον και στον κόσμο ένα όμορφο φυσικό θέαμα.

Οι επισκέπτες του Pafos ZOO θα μπορούν να ζήσουν ένα μοναδικό για τα δεδομένα της Κύπρου θέαμα και εμπειρία γιατί τώρα μέχρι στιγμής οι επισκέπτες μπορούν μόνο να τα βλέπουν ενώ με τον ερχομό της άνοιξης το κοινό θα μπορεί να εισέρχεται μέσα στο κλουβί και να τα ταΐζει στο χέρι και να έχει μια πιο άμεση επαφή με αυτά τα πουλιά.

Τότε ο επισκέπτης μπορεί να καταλάβει πόσο φιλικά είναι τα πουλιά αυτά με τους ανθρώπους.

Με αυτή την ενέργεια τους οι άνθρωποι του Pafos Zoo επιδιώκουν να δείξουν στους ανθρώπους την αγάπη που πρέπει να δείχνουμε στα ζώα και όχι μόνο.

Τα πουλιά τρέφονται με νέκταρ των φυτών επιτελώντας με αυτό τον τρόπο ένα τεράστιο έργο για το περιβάλλον αφού η διατροφή με νέκταρ από τους ανθούς των λουλουδιών και δέντρων συμβάλει στη μεταφορά της γύρης των ανθών από λουλούδι σε λουλούδι και από δέντρο σε δέντρο και έτσι επιτυγχάνεται οι επικονίαση των φυτών. Οπως δηλαδή συμβαίνει με τις μέλισσες.

image001

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy