Ρεάλ ή Φενέρ;

Ο μαραθώνιος της Ευρωλίγκας ολοκληρώνεται απόψε με τον μεγάλο τελικό στο Final Four του Βελιγραδίου (21:00).

Η Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικεί τη δέκατη Ευρωλίγκα, όπως και ο… Ζέλικο Ομπράντοβιτς που θέλει να χαρίσει στη Φενέρμπαχτσε τον δεύτερο σερί τίτλο στη διοργάνωση.

Για τη «βασίλισσα», που φτάνει για 18η φορά σε τελικό, θα είναι ο πρώτος της τίτλος εκτός συνόρων μετά το 1980, καθώς έκτοτε έχει πανηγυρίσει μόνο το 1995 στη Σαραγόσα και το 2015 στη Μαδρίτη.

Η Φενέρ, στον αντίποδα, είναι η νέα υπερδύναμη, με τρίτο σερί χρόνο σε τελικό και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να φτάνει να διεκδικεί τίτλο για δωδέκατη φορά. Ο Κώστας Σλούκας, δε, φτάνει στον έκτο τελικό της καριέρας του και διεκδικεί τον τέταρτο τίτλο του μετά από τους δύο με τον Ολυμπιακό (2012, 2013) και τον περσινό με τη Φενέρ.

Πρόκειται για μια μονομαχία ανάμεσα στη δεύτερη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης (85,86 πόντοι ανά αγώνα) και την καλύτερη άμυνα (75,86 πόντοι κατά μέσο όρο).

Στην κανονική περίοδο οι δύο ομάδες «μοίρασαν» τις νίκες έχοντας κερδίσει η μία στην έδρα της άλλης. Η Ρεάλ πέρασε με 79-77 από την Πόλη και η Φενέρ με 86-83 από τη Μαδρίτη. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στον ημιτελικό του Final Four του 2015 στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ να νικά 96-87. Συνολικά έχει το πάνω χέρι με 13 νίκες σε 21 ματς από το 2000 και μετά.

Διαιτητές του μεγάλου τελικού θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία). Στις 18:00 διεξάγεται ο τελικός της παρηγοριάς μεταξύ Ζαλγκίρις και ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ηλία Κορομηλά μεταξύ των τριών διαιτητών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy