Ρεκόρ δωρεάν προφυλακτικών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στη Νότια Κορέα

522
ΠΗΓΗ iefimerida.gr

Έσπασε ήδη ένα ρεκόρ προτού καν αρχίσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Νότια Κορέα.

Έχει διανεμηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός δωρεάν προφυλακτικών που δόθηκε ποτέ σε Χειμερινούς Αγώνες, λένε οι διοργανωτές.

Συνολικά, 110.000 προφυλακτικά θα διανεμηθούν πριν από την έναρξη των αγώνων την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου – αριθμός που ξεπερνά κατά 10.000 αυτά που μοιράστηκαν στο Βανκούβερ το 2010, ή το Σότσι το 2014.

Με περίπου 3.000 αθλητές να συμμετέχουν στους αγώνες, ο αριθμός των διανεμόμενων προφυλακτικών ισοδυναμεί κατά μέσο όρο σε 37,6 ανά αθλητή.

«Καλάθια με προφυλακτικά θα τοποθετηθούν τόσο στις ανδρικές όσο και στις γυναικείες τουαλέτες στα ολυμπιακά χωριά στο Pyeongchang και Gangneung, το κύριο κέντρο Τύπου, το χωριό των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα ιατρικά κέντρα» ανέφεραν οι διοργανωτές.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Convenience Co έχει χαρίσει 100.000 από τα προφυλακτικά, λέγοντας πως το έπραξε για «μια επιτυχημένη φιλοξενία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού HIV».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Chung Geun-Sik πως πολλά από αυτά δε θα ανοιχτούν και οι αθλητές θα τα πάρουν σπίτι τους ως αναμνηστικά. «Δεν περιμένουμε να τα χρησιμοποιήσουν όλα οι αθλητές» πρόσθεσε.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.