Ρίχνουμε ξανά ποιήματα στο εφήμερο μιας εφημερίδας

Με αφορμή… τη μέρα ποίησης, ρίχνουμε ξανά ποιήματα στον Ορίζοντα, σε όλες τις στήλες του, χωρίς φτιασίδια, δεν τα χρειάζεται η ποίηση, όπως δεν χρειάζεται και αφορμή, η αλήθεια να λέγεται. Ποιήματα για να αναμετρηθούν με το εφήμερο μιας εφημερίδας, με το γύρισμα των σελίδων ένα πρωινό Κυριακής, δίπλα από ειδήσεις, δηλώσεις και ρεπορτάζ, είναι εποχή για ποίηση, αναρωτιόμαστε κοιτάζοντας γύρω μας και απαντούμε «ναι», χωρίς να μπορούμε να το εξηγήσουμε περισσότερο.

Τα ποιήματα πλαισιώνουν φωτογραφίες, που έχουν βγάλει φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick, στα πλαίσια του μαθήματος της φωτογραφίας, με την καθοδήγηση της λέκτορoς κας Χριστιάνας Κωνσταντίνου.

Η επιλογή δειγματοληπτική και επιχειρεί να δώσει μια εικόνα της ποίησης σήμερα στην Κύπρο. Θα ακολουθήσουν και άλλα ποιήματα, να συνεχίσει η ποίηση στον κόσμο, στην καθημερινότητά μας, στον ορίζοντά μας.

Κυριακή 18 Μαρτίου

Επιμέλεια αφιερώματος: Αντώνης Γεωργίου. Ευχαριστίες σε όλους τους ποιητές για τη συμμετοχή και στη Μαρία Σιακαλλή για την βοήθεια.

Οι ποιητές και ποιήτριες: Μάριος Αγαθοκλέους, Nafia Akdeniz, Zeki Ali, Κυριάκος Αναγιωτός, Hüseyin Bahça, Κώστας Βασιλείου, Senem Gökel, Νόρα Νατζαριάν, Αυγή Λίλλη, Γιώργος Καλοζώης, Φροσούλα Κολοσιάτου, Ανδρέας Μαλόρης, Χρήστος Μαυρής, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Tamer Öncül, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Νάσα Παταπίου, Tuğçe Tekhanlı, Έλενα Τουμαζή Ρεμπελίνα, Γιώργος Φράγκος, Neşe Yaşın, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Χριστοδουλίδης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy