Ριζική λύση για το Ελληνικό χρέος ζητά το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, έχει καταθέσει μια ριζική πρόταση για το ελληνικό χρέος, που, όπως αναφέρεται, πηγαίνει πολύ πιο μακριά από τους σχεδιασμούς της ΕΕ.

Το ΔΝΤ, επιδιώκοντας την οριστική λύση, ζητάει σταθερά επιτόκια 1,5%, περίοδο χάριτος έως το 2040 και επιμήκυνση έως το 2080.

Η Wall Street Journal, που επικαλείται αξιωματούχους του Ταμείου που συμμετέχουν στις συζητήσεις, κάνει λόγο για μια «τολμηρή πρόταση», υπογραμμίζοντας ότι το ΔΝΤ πιέζει την ευρωζώνη για μια λύση που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να μην πληρώνει τόκους ή κεφάλαιο για δάνεια έως το 2040.

Μετά το 2040, ζητάει σταδιακή αποπληρωμή έως το 2080 με σταθερό επιτόκιο στο 1,5% και αναβολή όλων των πληρωμών των τόκων μέχρι την ωρίμανση των δανείων.

H πρόταση του ΔΝΤ, η οποία παρουσιάστηκε στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα, θα κρατήσει τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας κάτω από το 15% του ΑΕΠ, ωστόσο οι απαιτήσεις του Ταμείου υπερβαίνει κατά πολύ όσα έχουν δηλώσει ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι ευρωπαίοι.

tvxs.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy