Ρομπάι: Το Grexit θα ήταν ένα πλήγμα διαρκείας

Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ένα πλήγμα διαρκείας για την Ελλάδα, αλλά και για το πιο φιλόδοξο πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι.

Ο φαν Ρομπάι δήλωσε σε συνέδριο στις Βρυξέλλες πως, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, αυτό θα έχει επίσης γεωπολιτικές επιπτώσεις στην τρέχουσα αντιπαράθεση με τη Ρωσία αναφορικά με την Ουκρανία, καθώς η Μόσχα θα θεωρούσε αδύναμη την Ευρώπη.

“Όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως από τη στιγμή που βγαίνεις, δεν θα έλεγα ότι είναι για πάντα… όμως είναι για πολύ, πολύ καιρό”, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των συνόδων κορυφής της ΕΕ, η θητεία του οποίου έληξε τον Οκτώβριο.

“Η απόφαση αυτή… για αποχώρηση αφορά κατά κάποιον τρόπο γενιές και γενιές”.

Το μεγαλύτερο θύμα ενός τέτοιου αποτελέσματος θα ήταν ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε, όμως η Ευρωζώνη θα ζημιωνόταν επίσης επειδή θα δημιουργούνταν ανησυχίες μήπως εμφανισθεί στο μέλλον μια άλλη κρίση κάπου στην Ευρωζώνη.

Ο φαν Ρομπάι κάλεσε όλες τις πλευρές να λάβουν υπόψη τις πολιτικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις ενός τέτοιου βήματος και όχι μόνο τα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά επιχειρήματα.

“Ελπίζω πως δεν θα αναγκασθούμε

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy