Ρώσοι έκαναν διακοπές με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Διακοπές στην Κύπρο με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών φέρεται να επέλεξαν να κάνουν τρία πρόσωπα από τη Ρωσία, τα οποία συνελήφθηκαν χθες από την αστυνομία και σήμερα τέθηκαν υπό 7ήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Οι τρεις Ρώσοι, ηλικίας 20,21 και 29 ετών, έφτασαν στην Κύπρο την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ την επομένη έγινε καταγγελία από λειτουργό της υπηρεσίας διαχείρισης πιστωτικών καρτών JCC, ότι τρία άγνωστα πρόσωπα απέσπασαν αγαθά από εμπόρους με τη χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας.

Η δράση των τριών νεαρών συνεχίστηκε μέχρι χθες, όταν, μετά από μαρτυρία, εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν από περίπολα της αστυνομίας, ενώ βρίσκονταν σε κατάστημα πώλησης σουβενίρ στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, στην κατοχή τους εντοπίστηκαν 16 πιστωτικές κάρτες και οι υπόλοιπες 40 στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεναν στη Λεμεσό.

«Από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πλαστές κάρτες, δηλαδή η μαγνητική ταινία περιέχει κλεμμένα στοιχεία προσώπων από τη Ρωσία», είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι «γίνονται εξετάσεις μέσω της Ιντερπόλ να εντοπιστούν και να ληφθούν περαιτέρω στοιχεία για τους πραγματικούς κατόχους των καρτών».

Διαπιστώθηκε επίσης πως η περιουσία που αποσπάστηκε, από Πάφο και Λεμεσό, ανέρχεται σε 3 χιλιάδες ευρώ, ενώ έγινε και απόπειρα απόσπασης περιουσίας αξίας 3,500 ευρώ, αφού όπως εξήγησε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ, φαίνεται πως κάποιες από τις πλαστές πιστωτικές δεν έγιναν αποδεκτές κατά τη συναλλαγή.

Οι ίδιοι, που τέθηκαν σήμερα υπό 7ήμερη κράτηση, δεν συνεργάζονται με την αστυνομία και δίνουν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy