Ρωσία: Ανακρίνεται η ουκρανή σύντροφος του Νεμτσόφ

Η ρωσική αστυνομία ανακρίνει την ουκρανή σύντροφο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό σημείο της Μόσχας. Η νεαρή κοπέλα δήλωσε ότι κρατείται ακόμη από τις ρωσικές Αρχές.

Ο δικηγόρος της 23χρονης Άννα Ντουρίτσκαγια είπε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η νεαρή γυναίκα ανυπομονεί να επιστρέψει προσωρινά στο Κίεβο για να δει τη μητέρα της.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι ακόμα σε ρωσικό έδαφος» είπε το 23χρονο μοντέλο, μιλώντας στον ανεξάρτητο τηλεοπτικό σταθμό Dozhd.

Τόνισε ότι η αστυνομία της πήρε κατάθεση, έλεγξε τα πράγματά της και τα τηλεφωνήματά της. Η ίδια πρόσθεσε ότι κρατείται φρουρούμενη από ρώσους αστυνομικούς.

Δήλωσε, επίσης, ότι η αστυνομία την κρατά για λόγους ασφαλείας.

Ο δικηγόρος της είπε ότι η αστυνομία δεν θέλει να αφήσει την κοπέλα να γυρίσει στο Κίεβο. «Είναι έτοιμη να επιστρέψει πίσω στη Ρωσία εάν κριθεί απαραίτητο, αλλά οι ερευνητές δεν την αφήνουν να φύγει» είπε ο δικηγόρος Βαντίμ Προκόροφ.

«Ως μάρτυρας δεν της αρνούνται την ελευθερία κινήσεων, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό» τόνισε ο ίδιος, λέγοντας ότι σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί στον γενικό εισαγγελέα.

Η Ντουρίτσκαγια βρισκόταν μαζί με τον Νεμτσόφ τη στιγμή της δολοφονίας του. Είχαν μόλις δειπνήσει μαζί σε εστιατόριο της Μόσχας.

Μετά τη δολοφονία του Νεμτσόφ, η κοπέλα τηλεφώνησε στην αστυνομία και τη μητέρα της.

Σύμφωνα με τη μητέρα της, η Ντουρίτσκαγια κρατούσε το χέρι του Νεμτσόφ όταν άκουσε τους πυροβολισμούς.

Ο Μπόρις έπεσε, δήλωσε η μητέρα της κοπέλας. «Η Άνια φοβόταν πολύ, κάλεσε την αστυνομία και εμένα αμέσως. Μου είπε στο τηλέφωνο: “Μαμά, ο Μπόρις δολοφονήθηκε. Τον πυροβόλησαν στην πλάτη, έπεσε και τώρα είναι πεσμένος δίπλα μου”».

Η μητέρα της 23χρονης κοπέλας ισχυρίστηκε ότι κάποιοι προσπαθούν να «παγιδεύσουν» την κόρη της για τον φόνο του Νεμτσόφ.

Αν και ερευνητές επιμένουν ότι η Ντουρίτσκαγια είναι μόνο μάρτυρας στη δολοφονία, η μητέρα της κοπέλας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές Αρχές προσπαθούν να συνδέσουν τη δολοφονία του Νεμτσόφ με την σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι θέλουν να την κάνουν να φανεί ένοχη, θέλουν να την παγιδεύσουν» είπε η μητέρα του 23χρονου μοντέλου, σύμφωνα με την Daily Mail. «Για ποιους λόγους την κρατάνε; Όλοι ξέρουν ότι δεν έχει σχέση με τη δολοφονία. Πιστεύω ότι η κόρη μου κρατείται, επειδή θέλουν ο φόνος αυτός να συνδεθεί με την Ουκρανία».

in.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy