Ρωσία: Αρχισε η διαδικασία επαναπατρισμού των σορών των θυμάτων

Συνολικά 25 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των 224 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε στην Χερσόνησο του Σινά, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

“Είκοσι πέντε παιδιά σκοτώθηκαν στην συντριβή του αεροσκάφους” επισήμανε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στην Αγία Πετρούπολη. Στο μεταξύ οι πρώτες σοροί των θυμάτων αναμένεται να επαναπατριστούν σήμερα γνωστοποίησε ο Ρώσος αξιωματούχος.

“Το πρώτο αεροσκάφος αναμένεται σήμερα.. Κάθε αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και 80 σορούς” προσέθεσε ο ίδιος.

Τηλεφωνική Κέρι με Λαβρόφ, συλλυπητήριά Μέρκελ σε Πούτιν

O Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προσέφερε τη βοήθεια της Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 224 άνθρωποι, γνωστοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ.

“Ο Υπουργός Εξωτερικών Κέρι συνομίλησε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ σήμερα προκειμένου να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια των ΗΠΑ στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της πτήσης 9268 της εταιρείας Kogalymavia που συνετρίβη στην Αίγυπτο. Ο ΥΠΕΞ Κέρι προσέφερε επίσης τη βοήθεια των ΗΠΑ, εφόσον χρειαστεί” επισήμανε ο Τόνερ.

Λίγο νωρίτερα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου.

“Η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους που στοίχισε την ζωή σε πολλούς ανθρώπους” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν σήμερα μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy