Ρωσία: Το Λονδίνο δεν απάντησε στα βασικά ερωτήματα για την υπόθεση Σκριπάλ

«Τα στοιχεία που πήραμε από την βρετανική πλευρά δεν μας καλύπτουν. Ασφαλώς θα χρειασθεί χρόνος για μια πιο λεπτομερή ανάλυση. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι οι Βρετανοί δεν απάντησαν στα πιο σημαντικά ερωτήματα που τους θέσαμε». Τη δήλωση αυτή έκανε η μόνιμη ρωσική αντιπροσωπεία στον ΟΑΧΟ, η οποία επεσήμανε ότι «μελετάει τα περαιτέρω βήματα στα οποία ενδέχεται να προχωρήσει», όπως και ότι «σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε να λάβουμε απαντήσεις επί της ουσίας όσον αφορά τις πιο σημαντικές για εμάς πλευρές»

Στις 13 Απριλίου η Ρωσία είχε παραδώσει στην Βρετανία, βάσει του άρθρου 9 της Συνθήκης για τη Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ένα κατάλογο με ερωτήματα που αφορούσαν τη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, στο Σάλσμπερι. Οι απαντήσεις από την βρετανική πλευρά έπρεπε να δοθούν έως τις 23 Απριλίου και όντως δόθηκαν εμπρόθεσμα το βράδυ της Δευτέρας, όπως επιβεβαίωσε η ρωσική αντιπροσωπεία στον ΟΑΧΟ.

¨Όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της Βρετανίας στον ΟΑΧΟ Πήτερ Ουίλσον, οι απαντήσεις θα σταλούν όχι μόνο στην ρωσική πλευρά, αλλά και σε όλες τις χώρες μέλη του Οργανισμού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy