Ρωσικά πλοία στη Σαμψούντα κατάσχεσε η Τουρκία

Τέσσερα ρωσικά πλοία κατάσχεσαν οι τουρκικές αρχές στο λιμάνι της Σαμψούντας όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Στη συνέχεια τα τρία αφέθηκαν ελεύθερα να αναχωρήσουν από το λιμάνι.

Οι κατασχέσεις έγιναν έπειτα από έλεγχο στα πλοία και όπως μεταδίδεται πρόκειται για αντίποινα έπειτα από παρόμοια συμπεριφορά των ρωσικών αρχών σε πέντε τουρκικά πλοία σε ρωσικά λιμάνια.

Δεν φοβίζει τον Ερντογάν το ρωσικό εμπάργκο

“Η Τουρκία δεν θα καταρρεύσει λόγω του εμπάργκο σε εξαγωγές ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, τι κι αν τα πάρεις, τι κι αν δεν τα πάρεις”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στον Ρώσο ομόλογό του Βλαδιμήρ Πούτιν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως για το φυσικό αέριο και για τον πυρηνικό σταθμό του Άκκουγιου ακόμη δεν υπάρχει καμιά ένδειξη αν θα επηρεαστούν λόγω των σχέσεων με τη Ρωσία, ωστόσο είπε ότι για τα δημοσιεύματα που αφορούν το νέο Σχέδιο για τον αγωγό του Τουρκικού Ρεύματος είναι ψευδή. “Λένε ότι το Τουρκικό Ρεύμα αναστάλθηκε από τη Ρωσία. Μην πιστεύετε σε ψεύτικες ειδήσεις. Το αντίθετο, είναι ένα σχέδιο που το βάλαμε εμείς στο ράφι εδώ και καιρό επειδή τα αιτήματα μας δεν ικανοποιήθηκαν. Πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ωστόσο ανέφερε ότι δεν εγκρίνουν το ύφος και τη μέθοδο της Ρωσίας για κλιμάκωση της έντασης και πως αυτή τη στιγμή δεν μιλούν με την ίδια γλώσσα όπως εκείνοι. “Εμείς μιλάμε με τη γλώσσα της διπλωματίας. Είμαστε υπομονετικοί σε αυτό το θέμα”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως η Τουρκία δεν εφάρμοσε εμπάργκο στα ρωσικά προϊόντα όπως έκανε η Ρωσία, προσθέτοντας πως όλα αυτά είναι συναισθηματισμοί. “Η Τουρκία δεν θα καταρρεύσει με εμπάργκο σε προϊόντα ενός δις δολαρίων. Τι θα γίνει και αν τα πάρεις και αν δεν τα πάρεις; Θα βρεθούν άλλες πόρτες και άλλες πηγές. Και αυτή τη στιγμή εμφανίζονται άλλωστε”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι η αναξιοπιστία στο εσωτερικό της χώρας προσθέτοντας ότι τώρα η αντιπολίτευση θα πάει στο πλευρό του Πούτιν χωρίς να ντρέπεται όπως έκανε και με τον Άσαντ. “Αν σήμερα δεν είμαστε ενωμένοι, πότε θα είμαστε ενωμένοι σαν έθνος;”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy