Ρουβίκωνας κατά Μητσοτάκη για τα Εξάρχεια

Κείμενο του Ρουβίκωνα με τίτλο «Μια απάντηση προς την οικογένεια Μητσοτάκη/Μπακογιάννη και το κόμμα της» αναρτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο indymedia.

Ο Ρουβίκωνας εκτοξεύει βολές κατά του προέδρου της ΝΔ για τα όσα είπε στη ΔΕΘ σχετικά με τα Εξάρχεια, με τα οποία, όπως είχε υποστηρίξει, «θα τελειώσει από τον πρώτο μήνα».

Ο Ρουβίκωνας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ας θυμηθούμε πως κατάντησε η αυθεντική αριστοκρατία λίγο πριν οι αστοί της πάρουν τα κεφάλια. Η οικογένεια Μητσοτάκη/Μπακογιάννη είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Με έναν συνταξιούχο πρωθυπουργό, 2 πολιτικούς πρώτης γραμμής, έναν στην τοπική αυτοδιοίκηση και μία που έρχεται (δεν ξέρουμε αν είναι κι άλλοι) είναι μια οικογένεια πολιτικών πριγκίπων που προαλείφονται για βασιλιάδες. Στον φιλελεύθερο χώρο της δεξιάς, από την εποχή της κατοχής, αν μη τι άλλο μέσα στο αστικό πολιτικό πεδίο είχαν μια σχετική σοβαρότητα και συγκρότηση (σε σύγκριση πάντα με τον μέσο όρο του κοινοβουλευτικού τσίρκου)».

«Μέσα σε λίγο διάστημα ο Ρουβίκωνας, τα Εξάρχεια, οι αναρχικοί έχουν μπει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ατζέντας της ΝΔ. Από επερωτήσεις στη βουλή, απειλές του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι σε ένα μήνα θα τελειώσει τα Εξάρχεια, μέχρι εχθές που στο κοινοβούλιο η Ντόρα Μπακογιάννη έβγαλε έναν λίβελο για τις καταλήψεις, για μπουκάλια στον αέρα, για το K*ΒΟΞ, για τον Ρουβίκωνα. Ο “νόμος και η τάξη” η έμφαση στους κινδύνους εσωτερικών εχθρών είναι προνομιακό πεδίο για την δεξιά συνιστώσα του εκάστοτε δικομματισμού. Δεν μας εκπλήσσει αυτό. Αλλά να είναι αυτό το πρώτο θέμα της αντιπολιτευτικής τακτικής για τη ΝΔ, αδιάκοπα και με τόσο μένος, είναι εντυπωσιακό. Τη στιγμή που τα πιο εκμεταλλευόμενα στρώματα βυθίζονται στη φτώχεια, που εκατομμύρια άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά, που οι συνταξιούχοι βλέπουν με τρόμο το κοντινό μέλλον θα περίμενε κανείς ότι κάτι άλλο θα ήταν η αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική τακτική».

«Αλλά αφού μας απειλούν θα απαντήσουμε:

Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές.

Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει…

Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει…» καταλήγει ο Ρουβίκωνας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy