Ροζ γάντια στη Βουλή με στόχο την ευαισθητοποίηση για καρκίνο του μαστoύ

Ροζ γάντια φόρεσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Βουλευτές και προσωπικό του Κοινοβουλίου σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας η Europa Donna Κύπρου και με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.
 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης συνεχάρη και ευχαρίστησε τη Europa Donna για τη διοργάνωση της εκδήλωσης μέσα από την οποία στέλνονται μηνύματα και ευαισθητοποιείται περισσότερο το κοινό.
 
«Φυσικά η Βουλή δεν μπορεί να μείνει μόνο στα μηνύματα και στους τύπους. Κάνει ήδη πολλά αλλά πρέπει να κάμει ακόμα περισσότερα για να εφαρμοστεί στην πράξη η ισότητα, ιδιαίτερα στο θέμα των μισθών το οποίο είναι οφθαλμοφανές και για το οποίο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» τόνισε.
 
Από την πλευρά της η Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών, Στέλλα Κυριακίδου είπε σήμερα που είναι η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας αποφασίστηκε η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης φορώντας ροζ γάντια ως μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας που δείχνει ότι οι γυναίκες παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, μιλούν για πρόληψη και για έγκαιρη διάγνωση για τον καρκίνο του μαστού.
 
Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε ότι «πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα, να θέσουμε νέα πρότυπα και να στοχεύσουμε σε μια κοινωνία που σέβεται πάνω απ’ όλα τον Άνθρωπο».
 
Το μέλος της Europa Donna Κύπρου Στάλω Στρατουρά είπε ότι η σημερινή μέρα δεν θα πρέπει να είναι μια μέρα μόνο διακηρύξεων και δηλώσεων και αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένα αιτήματα των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.
 
Το ένα, είπε, έχει να κάνει με το δικαίωμα ασφάλισης υγείας και ζωής καθώς κανέναν ασφαλιστικό σχέδιο δεν προσφέρεται στην Κύπρο στις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. «Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν ασφαλιστικά σχέδια με πολύ δυσανάλογους όρους στις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού» είπε.
 
Το δεύτερο αίτημα, πρόσθεσε, έχει να κάνει με το δικαίωμα να παραχωρείται άδεια στις γυναίκες που έχουν επιλέξει η φροντίδα τους να είναι σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού. «Αν δεν είναι ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, τότε δεν καλύπτεται από άδεια ασθενείας» εξήγησε

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy