Σ. Κυριακίδου: Ένα στα πέντε παιδιά στην Κύπρο υφίσταται μορφές κακοποίησης

“Ο τρόπος που συζητείται τις τελευταίες μέρες η υπόθεση που αφορά την Ελένη Φραντζή, πιθανόν να αποτρέψει ένα παιδί, θύμα κακοποίησης,  να προβεί σε καταγγελία”

 

Ένα στα πέντε παιδιά στην Κύπρο υφίσταται μορφές κακοποίησης, τόνισε στον Άστρα η Στέλλα Κυριακίδου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής είπε ότι ο τρόπος που συζητείται τις τελευταίες μέρες η υπόθεση που αφορά την Ελένη Φραντζή, πιθανόν να αποτρέψει ένα παιδί, θύμα κακοποίησης, από το να προβεί σε καταγγελία. Επίσης, είπε, η ανάδειξη των αδυναμιών του συστήματος και των υπηρεσιών, πιθανόν να οδηγήσει ένα παιδί να μην ξέρει πού να αποταθεί.

Σημείωσε ότι ο τρόπος που αντιμετωπιζόταν το θέμα αυτό μέχρι πρόσφατα ενδεχομένως να μην είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ πολλές φορές η ευθύνη επιρριπτόταν και στο ίδιο το παιδί.

Σήμερα, είπε, τα πράγματα έχουν αλλάξει με τη βελτίωση των σχετικών νομοθεσιών.

Αναφερόμενη στις υπηρεσίες είπε ότι έχουν υποχρέωση να παρακολουθούν τον τρόπο διαβίωσης του παιδιού και τη συμπεριφορά της οικογένειας.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να γίνονται καταγγελίες για τέτοια περιστατικά είτε από όσους υφίστανται κακομεταχείριση αλλά και από όσους εμπίπτουν στην προσοχή τους τέτοια περιστατικά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy