Σ.Κουκουμά: Μόνη έγνοια του Ιωνά ειναι οι κομματικές μεταθέσεις και προαγωγές

Επανεκλογή του κ. Αναστασιάδη, εκτός όλων των άλλων, θα σημαίνει ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου θα συνεχίσει να προΐσταται του Υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζει η κ.Κουκουμά σε ανακοίνωση της σχετικά και με την πρόσφατη περίπτωση σύλληψη γυναίκας μόνο με την υποψία ότι ήταν παράνομη η διαμονή της στην Κύπρο. 

 
Όταν η μόνη έγνοια του Υπουργού Δικαιοσύνης είναι πως θα γίνουν κομματικές τοποθετήσεις, μεταθέσεις και προαγωγές τότε το αποτέλεσμα είναι να μένει το αστυνομικό σώμα κατ επανάληψη εκτεθειμένο.
Την ώρα που ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναλώνεται στο να εξαγγέλλει κενές υποσχέσεις, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι μέλη του αστυνομικού σώματος δεν έχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση και καθοδήγηση για το πώς να χειρίζονται απλά καθημερινά περιστατικά. Πότε πρέπει να παρεμβαίνουν, σε ποιους μπορούν να περνούν χειροπέδες και εάν η παρουσία ανηλίκων επιβάλλει διαφορετική μεταχείριση. Και προπαντός, πώς να μην λειτουργούν ρατσιστικά και με τρόπο που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Πριν από μερικούς μήνες αποκαλύφθηκε το περιστατικό όπου οι αρχές έβαλαν ανήλικο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο ίδιο δωμάτιο με τον ύποπτο θύτη για να τον αναγνωρίσει. Είχαμε ουκ ολίγες φορές καταγγελίες για αστυνομική βία, και χθες είχαμε το απαράδεκτο και εξοργιστικό κρούσμα σύλληψης γυναίκας ενώπιον των παιδιών της επειδή δεν είχε μαζί της πολιτική ταυτότητα, την στιγμή που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η ενέργεια οφείλεται σε ρατσιστική προκατάληψη.

Ο εκλεκτός του απερχόμενου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, κύριος Ιωνάς Νικολάου παραδίδει το Υπουργείο έχοντας μειώσει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, έχοντας αποτύχει παταγωδώς σε σοβαρά ζητήματα της αρμοδιότητας του όπως η βία στα γήπεδα και το σωφρονιστικό σύστημα, ενώ αφήνει την αστυνομία να εκτίθεται διαρκώς και διεθνώς λόγω πράξεων και παραλείψεων της.
Ενόψει των προεδρικών εκλογών, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η ψήφος στον κύριο Αναστασιάδη είναι και ψήφος στον κ. Ιωνά Νικολάου και στα έργα του.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι τυχόν επανεκλογή του κ. Αναστασιάδη, εκτός όλων των άλλων, θα σημαίνει ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου θα συνεχίσει να προΐσταται του Υπουργείου Δικαιοσύνης ή θα βρεθεί όπου αλλού του έχει υποσχεθεί ο απερχόμενος πρόεδρος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy