Σ.Μαλάς: H κακή διαπραγμάτευση Αναστασιάδη επανέφερε το ζήτημα για τ/κ «βουλευτές» στην Ευρωβουλή

Η απενοχοποίηση της Τουρκίας, η αποτυχία της δικής μας πλευράς να της επιρριφθούν ευθύνες για το ναυάγιο των συνομιλιών, της παρέχει τη δυνατότητα να μεθοδεύσει την παγίωση της διχοτόμησης χωρίς πολιτικό κόστος τονίζει το επιτελείο Μαλά για την κινητικότητα του ζητήματος εκπρόσώπησης τ/κ “βουλευτών” στο ΕΚ.

 

«Μας ανησυχούν δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει κινητικότητα για επαναφορά του ζητήματος της εκπροσώπησης τ/κ «βουλευτών» του κατοχικού καθεστώτος στην Ευρωβουλή και προώθησης του κανονισμού για απευθείας εμπόριο από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

Αυτό καταδεικνύει την επικινδυνότητα της κατάστασης στην οποία καταλήξαμε λόγω κακών χειρισμών Αναστασιάδη στο Γκράνς Μοντανά.

Η απενοχοποίηση της Τουρκίας, η αποτυχία της δικής μας πλευράς να της επιρριφθούν ευθύνες για το ναυάγιο των συνομιλιών, της παρέχει τη δυνατότητα να μεθοδεύσει την παγίωση της διχοτόμησης χωρίς πολιτικό κόστος.

Όσο για την υποτιθέμενη «νέα» στρατηγική του Ν. Παπαδόπουλου αυτή θα μας οδηγήσει κατ’ ευθείαν στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης.

Η θέση της δική μας πλευράς θα πρέπει να στηρίζεται και να προωθεί τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ δηλαδή τη δημιουργία προϋποθέσεων για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν αξιοποιώντας το κεκτημένο που διαμορφώθηκε μέσα από τις διαπραγματεύσεις. Έτσι θα αποτραπούν ενέργειες που θα καθορίσουν νέα τετελεσμένα αρνητικά για το λαό μας .»

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy