Σ. Μαλάς: Οι πολιτικοί να πάψουν να χαϊδεύουν τ’ αυτιά των πολιτών με ακάλυπτες επιταγές

Οτιδήποτε εξαγγέλλουμε πρέπει να είμαστε σε θέση να το υλοποιούμε και το μήνυμα των πολιτών είναι, να πάψουν οι πολιτικοί να χαϊδεύουν τα αυτιά τους και να τους δίνουν πολιτικές επιταγές που μετά τις εκλογές θα είναι ακάλυπτες, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης.
 
Σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψής του στο ΤΕΠΑΚ, ο κ. Μαλάς είπε πως “την αναξιοπιστία στην πολιτική τη διαδέχεται και η προχειρότητα”, προσθέτοντας πως οι εξαγγελίες του ΠτΔ για το ΦΠΑ των ποδοσφαιρικών ομάδων, αποδείχθηκε πως είναι φόρος που είχε διαγραφεί από το 2007 και δεν υφίσταται.
 
Αναφερόμενος στην πρόθεση της Κυβέρνησης για αποκατάσταση των κουρεμένων καταθετών, ανέφερε πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους πολίτες και τα προβλήματά τους με σοβαρότητα και σημείωσε ότι “οτιδήποτε εξαγγέλλουμε πρέπει να είμαστε σε θέση να το υλοποιούμε και το μήνυμα που παίρνουμε από χιλιάδες συμπολίτες μας είναι, να πάψουν οι πολιτικοί να χαϊδεύουν τ` αυτιά των πολιτών και να τους δίνουν πολιτικές επιταγές, που μετά τις εκλογές θα είναι όλες ακάλυπτες”.
 
“Είμαι ο μόνος υποψήφιος που δεν βγήκε να πλειοδοτήσει και να αγγίξει τις ευαισθησίες αυτών των ανθρώπων και ούτε πρόκειται να το κάνω, γιατί θέλω να δώσω περιεχόμενο στον όρο αξιοπιστία”, είπε και υπενθύμισε τη θέση του για αποκατάσταση των κουρεμένων Ταμείων Προνοίας κατά προτεραιότητα, “μια ενέργεια θωράκισης και κοινωνικής προστασίας κάποιων ανθρώπων που έχασαν χρήματα”.
 
Ο Σταύρος Μαλάς έκανε επίσης λόγο για πληροφορίες που θέλουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποφεύγει μια δημόσια συζήτηση με τους ανθυποψηφίους του, λέγοντας πως “έχουμε Δημοκρατία και όχι μοναρχία. Μόνο οι μονάρχες δεν έρχονται στις δημόσιες συζητήσεις, οι αιρετοί πολιτικοί οφείλουν και πρέπει να παρουσιάζονται ενώπιον των πολιτών που τους έχουν εκλέξει και να λογοδοτήσουν”.
 
Για το ΓΕΣΥ, ο κ. Μαλάς εξέφρασε την άποψη πως, αν δεν εφαρμοστεί από την επόμενη διακυβέρνηση, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ και ότι κάποιοι καραδοκούν να το εκτροχιάσουν, εάν επανεκλεγεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. “Είναι πολύ γνωστές οι προθέσεις ορισμένων μελών του κυβερνώντος κόμματος, που προκρίνουν το πολυασφαλιστικό”, ανέφερε και πρόσθεσε πως “η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών για να ξαναμελετήσει την οικονομική επίπτωση εφαρμογής του ΓΕΣΥ στα δημοσιονομικά, δίνει την εντύπωση ότι δεν έχουν πεισθεί όσον αφορά το μοντέλο του ΓΕΣΥ και ψάχνουν κάτι άλλο”.
 
“Έχει μεγάλη σημασία ποιός θα είναι επικεφαλής του κράτους, για να καταφέρει να σταθεί αντιμέτωπος σε αυτές τις δυνάμεις που θέλουν να εκτροχιάσουν το ΓΕΣΥ”, είπε και υπέδειξε πως “εμείς είμαστε αποφασισμένοι, παρά τη στενότητα των χρονοδιαγραμμάτων να το εφαρμόσουμε, γι’ αυτό έχουμε το σχεδιασμό, έτσι ώστε να έχουν οι πολίτες ΓΕΣΥ”.
 
Με αφορμή τη συνάντησή του με τις Πρυτανικές Αρχές και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, ο Σταύρος Μαλάς εξήρε το έργο που το Πανεπιστήμιο επιτελεί και εκφράζοντας πλήρη στήριξη στη δημιουργία εταιρειών στα δημόσια Πανεπιστήμια, τόνισε πως “ο πραγματικός επανασχεδιασμός της οικονομίας περνά μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών Ιδρυμάτων, τα οποία πρέπει να αποτελούν την ναυαρχίδα της πραγματικής και βιώσιμης επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy