Σ. Μαλάς: Πραγματική ανάπτυξη και όχι φούσκες

Το μήνυμα ότι θα πρέπει να πάψουμε να ζούμε με φούσκες και ευκαιριακές αναπτύξεις και ότι το όραμα για τη σύγχρονη κυπριακή οικονομία πρέπει να είναι  η πραγματική ανάπτυξη που να έχει βάθος, εύρος και διάρκεια, έστειλε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.
 
Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας ο Σταύρος Μαλάς χαρακτήρισε καθοριστική την παρέμβαση του ΙΠΕ στα δρώμενα της επιστημονικής κοινότητας. Όπως υπογράμμισε στα 20 και πλέον χρόνια ζωής του, το ΙΠΕ επιτελεί ένα εξαιρετικό έργο στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα μας, χρηματοδοτώντας τα ανταγωνιστικά προγράμματα.
 
Ωστόσο, όπως υπέδειξε, «χρειάζεται τεράστια ενίσχυση. Και στα πλαίσια του οράματος  μου για τη στήριξη της νέας γενιάς και ειδικά της επιστημονικής κοινότητας είναι στην προτεραιότητα να στηρίξουμε την έρευνα και την καινοτομία, δίνοντας ποιοτικές θέσεις εργασίας σε νέους, αλλά και τη δυνατότητα στη χώρα μας σιγά- σιγά να επανασχεδιάσει το οικονομικό μας μοντέλο. Γιατί κάθε ένα ευρώ που επενδύουμε στην έρευνα επιστρέφεται πίσω στη χώρας μας με πολλαπλασιαστικό τρόπο και δημιουργεί θέσεις πραγματικής ανάπτυξης, ανάπτυξης που έχει βάθος, που έχει εύρος, που έχει διάρκεια. Αυτό πρέπει να είναι το όραμα στη σύγχρονη κυπριακή οικονομία και πρέπει να πάψουμε να ζούμε με τις φούσκες και τις ευκαιριακές αναπτύξεις».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy