Σ. Σιμπέρ: Δεν υπάρχουν απτά στοιχεία ότι οι Ε/κ θέλουν ομοσπονδία

Τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η τ/κ πλευρά σε ό,τι αφορά το Κυπριακό θα ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες ο Μουσταφά Ακιντζί και η διαπραγματευτική του ομάδα, δήλωσε η ”πρόεδρος της βουλής”, Σιμπέλ Σιμπέρ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη.

Αντί να κατηγορούμε την απέναντι πλευρά, είπε, θα πρέπει να δούμε τις απτές πραγματικότητες που έχουμε ενώπιόν μας και τις διαφορές που υπάρχουν. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις είπε ότι ο τ/κ ”λαός” -κατά την έκφρασή τηςέχει αποδείξει ότι θέλει την επίλυση του προβλήματος, υπενθυμίζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο σχέδιο Ανάν.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει απτό δεδομένο ότι οι Ε/κύπριοι (ε/κ ”λαός”) θέλουν την ομοσπονδία, λέγοντας ότι ένας ηγέτης για να είναι δυνατός στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει να έχει τη στήριξη του κόσμου στα θέματα που διαπραγματεύεται. Στο μεταξύ, ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι ο μόνος λόγος για τη μη λύση του Κυπριακού είναι ότι οι Ε/κ δεν βλέπουν τους Τ/κ ως ίσους και ζουν ακόμη με το όνειρο της ελληνικής ηγεμονίας στο νησί.

Είναι φανερό, πρόσθεσε, ότι οι παράμετροι των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ πρέπει να αλλάξουν. Στο μεταξύ όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, Μ. Ακιντζί και Μ. Τσαβούσογλου, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία. Οι δύο άνδρες αξιολόγησαν την κατάσταση μετά το μη αποτέλεσμα στη διάσκεψη στο Κρανς-Μοντάνα και αυτή η αξιολόγηση θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες.

Μιχάλης Μιχαήλ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy