Σ. Στεφάνου: Καμιά απάντηση από την αστυνομία για το αγγείο

Η δήλωση του γενικού εισαγγελέα για το αιγυπτιακό αγγείο στηρίζεται στα δεδομένα που του έδωσε η αστυνομία, γι αυτό και έχει ζητήσει από όποιον γνωρίζει ή στοιχεία να τα δώσει, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας στην Κύπρο, ωστόσο είπε προκύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα για την υπόθεση που πρέπει να απαντηθούν.

Ο κύριος Στεφάνου διερωτήθηκε αν γίνεται κάποιος να πάει στο τμήμα αρχαιοτήτων να ζητήσει να εξαγάγει ένα αγγείο που δεν είναι εγγεγραμμένο, να του ζητούν να το παραδώσει και να αρνείται και μετά να επιστρέφει με μια σακούλα με κομμάτια υποστηρίζοντας ότι το αγγείο του έπεσε και έσπασε ενώ το τμήμα αρχαιοτήτων διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για το ίδιο αγγείο και η αστυνομία να μην κάνει έρευνα.

Υπάρχει ή όχι ποινική υπόθεση, διερωτήθηκε επίσης ο κύριος Στεφάνου και πρόσθεσε πως γίνεται μια υπόθεση να είναι υπό διερεύνηση και να λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Πρόσθεσε ότι η επιτροπή ελέγχου της βουλής δεν πήρε καμιά απάντηση από την αστυνομία στα ερωτήματα αυτά πέραν από το ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση.

Ο κύριος Στεφάνου είπε ότι το θέμα θα ξανατεθεί από την επιτροπή ελέγχου για να δοθούν σε όλα τα ερωτήματα απαντήσεις.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy