Σ.Στεφάνου: Νέα συζήτηση για το ΓΕΣΥ θα φέρει ειπλέον καθυστέρηση

Ο εκπρόσωπος τυπου του ΑΚΕΛ,  Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε σήμερα για τη  συζήτηση που γίνεται σχετικά με  το ΓΕΣΥ με αφορμή και τις δηλώσεις του ΓΓ της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ αλλά και της πρότασης που εξήγγειλε ο Προέδρος του ΔΗΚΟ.  

Ως ΑΚΕΛ, τονίζει ο κ.Στεφάνου,  «θεωρούμε ότι αν ανοίξει ξανά η συζήτηση για ζητήματα που συμφωνήθηκαν και έχουν συζητηθεί είναι τότε που θα προκαλέσουμε νέα προβλήματα και νέα καθυστέρηση στην προώθηση εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

Υπενθυμίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις και οι κοινωνικές δυνάμεις έχουν συμφωνήσει από το 2001 αναφορικά με το χαρακτήρα και το πλαίσιο του ΓΕΣΥ. Επίσης, να θυμίσουμε  ότι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συναντήθηκαν στο προεδρικό πριν λίγο καιρό και έχουν συμφωνήσει σε μια σειρά ζητημάτων για το ΓΕΣΥ. Επιπρόσθετα εκκρεμούν δυο νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ στη Βουλή.
Θεωρούμε ότι αν αρχίσει τώρα εκ νέου μια νέα συζήτηση για ζητήματα που αφορούν το ΓΕΣΥ το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση στο ΓΕΣΥ.
Ως ΑΚΕΛ θέλουμε το ΓΕΣΥ να προχωρήσει όπως έχει συμφωνηθεί και να προωθηθεί το γρηγορότερο δυνατό, γιατί ήδη η δημόσια υγεία είναι στα όρια της με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση και στον τομέα της Υγείας.»

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.