Σ. Στεφάνου: Ο Σταύρος Μαλάς ακολουθεί ανοδική πορεία και μπορεί να κερδίσει τις εκλογές

Όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν 3 βασικά ζητήματα: υπάρχει απογοήτευση και οργή στην κοινωνία για τις πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν έχει πλέον άλλη δυναμική ενώ ο Σταύρος Μαλάς ακολουθεί ανοδική πορεία και μπορεί να είναι στο 2ο γύρο και να κερδίσει τις εκλογές, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Ο κύριος Στεφάνου επεσήμανε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα επιλέξουμε η Κύπρος να παραμείνει πρωταθλήτρια στην κοινωνική ανισότητα ή αν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που θα οδηγήσει στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Είπε τέλος ότι το ΓΕΣΥ δεν θα εφαρμοστεί αν εκλεγεί πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης ή ο Νικόλας Παπαδόπουλος γιατί πιστεύουν σε διαφορετικό μοντέλο από αυτό που ψήφισε η Βουλή.

ΔΗΣΥ: Τον ΠτΔ δεν θα τον εκλέξουν οι δημοσκοπήσεις αλλά οι πολίτες

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερό προβάδισμα στον Νίκο Αναστασιάδη και φαίνεται ότι είναι ο πολιτικός ηγέτης που μπορεί να χειριστεί όλα τα ζητήματα, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ σημείωσε πάντως ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα τον εκλέξουν οι δημοσκοπήσεις αλλά οι πολίτες που θα προσέλθουν στη κάλπη. Ο κύριος Προδρόμου είπε ότι αν επανεκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης θα συνεχίσει την εφαρμογή της πολιτικής του, την οποία γνωρίζουν οι πολίτες.

Χρύσης Παντελίδης: Ο Ν. Παπαδόπουλος μπορεί να κερδίσει τον Ν. Αναστασιάδη

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος φαίνεται να περνά στο 2ο γύρο των εκλογών και μπορεί να κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος του επιτελείου του Χρύσης Παντελίδης.

Ο κύριος Παντελίδης είπε ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις υπάρχει περιθώριο αύξησης των ποσοστών για τον Νικόλα Παπαδόπουλο αφού η συσπείρωση των κομμάτων που τον στηρίζουν είναι ακόμα στο 60% περίπου. Όσον αφορά στους Δηκοικούς που δεν στηρίζουν τον κύριο Παπαδόπουλο ο Χρύσης Παντελίδης είπε ότι πρόκειται για άτομα που εδώ και καιρό έχουν αποφασίσει να προσχωρήσουν στο στρατόπεδο του Νίκου Αναστασιάδη, άρα δεν επηρεάζουν τα δεδομένα.

Κωνσταντίνος Ζένιος: Τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά από τις δημοσκοπήσεις

Ο εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα, Κωνσταντίνος Ζένιος είπε ότι κάποιοι επιχειρούν να μετατρέψουν τις δημοσκοπήσεις σε εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Τόνισε ότι σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά από τις δημοσκοπήσεις και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό της κρυφής ψήφου καθώς και των αναποφάσιστων. Ο κύριος Ζένιος είπε επίσης ότι οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι σε ποσοστό 85% αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στην πρόθεση ψήφου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα σημείωσε επίσης ότι για την δημοσκόπηση του ΡΙΚ έγιναν 5 χιλιάδες τηλεφωνήματα για να ληφθούν χίλιες απαντήσεις, εκ των οποίων μόνο οι 600 έδωσαν πρόθεση ψήφου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy