Σάλος για τα πυροτεχνήματα με την επωνυμία… «Παρίσι»

Σφοδρές επικρίσεις δέχτηκαν σήμερα τα γερμανικά καταστήματα Aldi Sud επειδή ονόμασαν “Παρίσι” ένα είδος πυροτεχνημάτων που διαθέτουν προς πώληση ενόψει της Πρωτοχρονιάς, έξι εβδομάδες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

“Σοβαρό λάθος στο μάρκετινγκ” χαρακτηρίζει ο ενημερωτικός ιστότοπος Meedia το γεγονός, “λάθος αισθητικής” η Huffington Post, ενώ για την εφημερίδα Die Welt ο όμιλος “ντροπιάστηκε”.
Στο Twitter, τα σχόλια των χρηστών ήταν εξίσου επικριτικά έως καυστικά: “Το θεωρώ πολύ λυπηρό που επέτρεψαν την πώλησή τους”, έγραψε μια γυναίκα ενώ ένας άνδρας, ο Σβεν Βέστμπροκ, διερωτήθηκε: “Και μετά τι; Πυροτεχνήματα «Δαμασκός»;”

Μια εκπρόσωπος του ομίλου πάντως εξέφρασε την “κατάπληξή” της για τις αντιδράσεις και εξήγησε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι τα πυροτεχνήματα κατασκευάζονται πριν από πολλούς μήνες. Όπως είπε, η παραγωγή της σειράς “Παρίσι” ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, πολύ καιρό πριν από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Οι Γερμανοί γιορτάζουν με πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά. Η πώληση πυροτεχνημάτων ελέγχεται αυστηρά και επιτρέπεται μόνο τις τρεις ημέρες πριν από την παραμονή του νέου έτους.

imerisia.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy