Σάρωσε και στα Spirits το Birdman

Την ύψιστη τιμητική διάκριση στα ανεξάρτητα βραβεία Spirit κατέκτησε το Σάββατο η ταινία «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, με πρωταγωνιστή το δημοφιλή ηθοποιό Μάικλ Κίτον.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το «Birdman» που έχει προταθεί για εννέα Όσκαρ, κέρδισε τρία βραβεία Spirit, μεταξύ των οποίων τα βραβεία καλύτερης ταινίας και α’ ανδρικού ρόλου (Μάικλ Κίτον).

Η ταινία «Whiplash» κέρδισε δύο βραβεία, ενώ το πολιτικό δράμα «Selma» έφυγε από τα ανεξάρτητα βραβεία χωρίς διάκριση.

Η ταινία «Boyhood», που έχει προταθεί για έξι Όσκαρ, κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και του β’ γυναικείου ρόλου (Πατρίσια Αρκέτ).

Η Τζούλιαν Μουρ κατέκτησε το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Still Alice». Η Μουρ υποδύεται μία γυναίκα που πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τα βραβεία Spirit απονέμονται στα καλύτερα κινηματογραφικά επιτεύγματα σε ταινίες των οποίων το κόστος παραγωγής είναι κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια. Η απονομή τους πραγματοποιήθηκε ένα εικοσιτετράωρο πριν τη μεγάλη βραδιά στο Kodak Theater, όπου θα ξεκινήσει η «Γιορτή της Έβδομης Τέχνης», η απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy