Σχέδια για γυναίκες σοφέρ κάνει εταιρεία στη Σαουδική Αραβία

Γύρω από πιατέλες με φοινίκια και αραβικό καφέ, οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες ανυπομονούν να αρχίσουν να οδηγούν όταν καταργηθεί η απαγόρευση της κυβέρνησης τον επόμενο Ιούνιο, εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για ακόμη μια επανάσταση: για να γίνουν οι πρώτες γυναίκες οδηγοί ταξί στο Βασίλειο.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Βασιλιάς Σαλμάν εξέδωσε διάταγμα τον προηγούμενο μήνα ότι θα επιτρέπεται να κατέχουν άδειες οδήγησης, μια ιστορική μεταρρύθμιση η οποία δεν θα επιτρέψει απλώς σε εκατομμύρια γυναίκες να καθίσουν πίσω από το τιμόνι αλλά ενδεχόμενα να ενταχθούν και στην αγορά εργασίας.

Διαβλέποντας μια προσοδοφόρα ευκαιρία, η εταιρεία ιδιωτικών μεταφορών Careem αναφέρει ότι σχεδιάζει να προσλάβει έως και 100.000 γυναίκες σοφέρ για να προσελκύσει νέο πελατολόγιο στο Βασίλειο, στο οποίο υπάρχει διαχωρισμός των φύλων.

Αυτή την ομάδα, η εταιρεία κάλεσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην πρώτη φάση της διαδικασίας πρόσληψης, στην παράκτια πόλη Κομπάρ, η οποία προσέλκυσε ένα ποικιλόμορφο πλήθος, από νοικοκυρές, σε εργαζόμενες γυναίκες, οι οποίες ήδη κατέχουν ξένες άδειες οδήγησης.

«Για χρόνια, ένοιωθα αβοήθητη. Το αυτοκίνητο μου ήταν σταθμευμένο έξω (από το σπίτι) και εγώ δεν μπορούσα να οδηγήσω», είπε η Ναγουάλ αλ-Τζαμπάρ, 50χρονη μητέρα τριών, πίνοντας τον καφέ της.

Το πλήθος ξεσπά σε σφυρίγματα και χειροκροτήματα καθώς οι γυναίκες οι οποίες έμαθαν από στόμα σε στόμα τα νέα για την διαδικασία πρόσληψης, παρακολουθούν ειδησεογραφικό ρεπορτάζ σε οθόνη για το βασιλικό διάταγμα του περασμένου μήνα.

«Νοιώσαμε σαν να ξυπνήσαμε σε μια νέα Σαουδική Αραβία», προσθέτει η ίδια.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει ένα νέο κουμπί στην εφαρμογή της τον επόμενο Ιούνιο, το οποίο θα επιτρέπει στους πελάτες να επιλέγουν γυναίκες σοφέρ.  Η επιλογή θα είναι διαθέσιμη μόνο σε άλλες γυναίκες και οικογένειες, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Μουρταντά Αλαλάουι.

Περίπου 30 γυναίκες εγγράφηκαν στην συνάντηση που έγινε στην Κομπάρ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy