Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί στα ολοήμερα και ΚΙΕ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα ολοήμερα και Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) την ερχόμενη Τρίτη, 17 Απριλίου, λόγω της στάση της Κυβέρνησης, όπως αναφέρουν, στα ζητήματα της αγοράς υπηρεσιών και της αναγνώρισης της εκπαιδευτικής πείρας, κατά τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι γονείς καλούνται να μην φέρουν τα παιδιά τους στα ΚΙΕ ή στις περιπτώσεις των Προαιρετικών Ολοήμερων Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων να τα παραλάβουν στις 1:05μμ.
 
«Σε περίπτωση που δεν υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση για επίλυση των δύο ζητημάτων από την Κυβέρνηση τα μέτρα θα κλιμακωθούν» αναφέρουν ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και οι σύνδεσμοι ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ, ΠΑΣΥΠΠΟΣ και τα Απογευματινά και Βραδινά Τμήματα Τεχνικών Σχολών.
 
Αναφέρουν επίσης ότι στη σημερινή συνάντηση για συζήτηση των ζητημάτων κατάργησης της αγοράς υπηρεσιών και της αναγνώρισης της εκπαιδευτικής πείρας των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου, δεν έγινε τοποθέτηση για κανένα από τα δύο ζητήματα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
 
«ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ μαζί με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών εξήγησαν ακόμη μία φορά την κοινωνική αδικία και ανισότητα που έχει δημιουργηθεί με την εφαρμογή της αγοράς υπηρεσιών από το 2013» αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι οι εκπαιδευτικοί με την αγορά υπηρεσιών έχουν χάσει το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας τους 4-5 μήνες που δεν έχουν απασχόληση και το δικαίωμα στην πληρωμή άδειας απουσίας. Επίσης, τους μήνες που δεν έχουν απασχόληση έχουν χάσει την ελάχιστη πίστωση εισφορών για σκοπούς υπολογισμού σύνταξης γήρατος, όπως προνοεί η νομοθεσία για όσους παίρνουν επίδομα ανεργίας.
 
«Με την αγορά υπηρεσιών οι εκπαιδευτικοί έχουν τη χειρότερη αντιμετώπιση συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα» λένε. Προσθέτουν ότι «με την εμμονή της Κυβέρνησης στην αγορά υπηρεσιών, καταδικάζονται οι χαμηλόμισθοι εκπαιδευτικοί στην εξαθλίωση».
 
Οι εκπαιδευτικοί και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουν την συμπάθεια τους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι μαθητές και οι γονείς από τα απεργιακά μέτρα, λένε όμως ότι «έχει εξαντληθεί ο διάλογος καθώς δεν άφησε άλλη επιλογή η στάση της Κυβέρνησης» και ζητούν τη στήριξη των κοινωνικών συνόλων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy