Σε 260εκ. ευρώ υπολογίζεται ο κύκλος εργασιών των ιδιωτικών φροντιστηρίων

Σε διακόσια εξήντα εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ο κύκλος εργασιών τα τελευταία πέντε χρόνια για τα ιδιωτικά φροντιστήρια, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε το Τμήμα Φορολογίας στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης εκατόν είκοσι τρία εκατομμύρια ευρώ είναι ο δηλωμένος στο Τμήμα Φορολογίας κύκλος εργασιών 385 φροντιστηρίων που έχουν φορολογικό φάκελο για την ίδια περίοδο.

Τα υπόλοιπα, υπολογίζεται ότι είναι ο κύκλος εργασιών των υπολοίπων τετρακόσιων περίπου, ιδιωτικών φροντιστηρίων που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του υπουργείου Παιδείας αλλά δεν έχουν φορολογικό φάκελο.

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Φορολογίας ανέφερε ότι η φορολόγηση των 389 φροντιστηρίων ανέρχεται μόλις στο 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι στον τζίρο δεν υπολογίζονται τα φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα που παραδίδονται παράνομα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης, είπε ότι ενώ οι γονείς καταβάλλουν κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την επιπρόσθετη μόρφωση των παιδιών τους την ώρα που ο προϋπολογισμός του κράτους για την «δωρεάν» εκπαίδευση ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Κανείς, πρόσθεσε, δεν προβληματίζεται για το επίπεδο της Παιδείας και για την αναγκαία μεταρρύθμιση, αλλά κάποιοι αντιτίθενται σε μεταρρυθμίσεις για το σύστημα αξιολόγησης ή διορισμού και επιδιώκουν να κρατήσουν τα υφιστάμενα απαράδεκτα, όπως είπε, συστήματα.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου είπε ότι παρουσιάζονται πολλά κενά και ασάφειες στο θέμα της ρύθμισης των ιδιωτικών φροντιστηρίων.

Γιώργος Δεληγιάννης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy