Σε άχυρα κτισμένο το οικοδόμημα της ΕΕ

284

«Τώρα είναι η ώρα να φτιάξουμε μια πιο ενωμένη, πιο ισχυρή και πιο δημοκρατική Ευρώπη για το 2025», λέει ο Γιούνκερ. Μα τώρα είναι η ώρα, κύριε πρόεδρε, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Ήδη η Ευρώπη έπρεπε να είναι πιο ενωμένη, πιο ισχυρή και πιο δημοκρατική. Τώρα θα γίνει; Θα ήταν καλύτερα, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παραδεχόσασταν την αποτυχία σας ως ΕΕ να την καταστήσετε ισχυρή, ενωμένη, δημοκρατική.

Να παραδεχθείτε την αδυναμία σας να κάνετε πράξη τις αξίες της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, στη βάση των οποίων κτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η οικονομική κρίση από τη μια και η ανθρωπιστική κρίση με πρόσφυγες/μετανάστες από την άλλη, απέδειξε πως το οικοδόμημα κτίστηκε πάνω σε άχυρα…

Και συνεχίζει να βολοδέρνει ανάμεσα σε αρχές και συνθήματα, ανάμεσα στην υποχρέωση και στην αδιαφορία… Ανάμεσα στη στήριξη των ανθρώπων που πονούν και υποφέρουν και της προσπάθειας από την άλλη να οδηγηθούν όλοι αυτοί μια ώρα γρηγορότερα στον γκρεμό.Μ.Φρ.

 

 

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

Στην ίδια κατηγορία

418

180

171

351