Σε διαθεσιμότητα 2 αστυνομικοί που δεν «μαρτύρησαν σωστά»

Σε διαθεσιμότητα έθεσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας τους δύο αστυνομικούς που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του αστυνομικού Αντρέα Μιχαηλίδη, τον οποίο αθώωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και τον απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Ο Αρχηγός παράλληλα διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντίον των δύο αστυνομικών. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα. Για την απόφασή του αυτή ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου βασίστηκε στα σχόλια που έκανε το δικαστήριο στην απόφασή του, την οποία ο Αρχηγός της Αστυνομίας μελέτησε σήμερα Παρασκευή.

Ο 36χρονος Αντρέας Μιχαηλίδης, που υπηρετούσε στην Τροχαία Αμμοχώστου, ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση παροχής διευκολύνσεων σε μέλη κυκλώματος που εισήγαγε στην Κύπρο κλεμμένα αυτοκίνητα από τη Βρετανία και κυκλοφορίας τους με πλαστά στοιχεία.

Ο δικαστής αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και είπε ότι κατά την ακροαματική διαδικασία κάποιοι από τους μάρτυρες κατηγορίας κρίθηκαν αναξιόπιστοι και πως ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε ανώμοτη δήλωση.

Στην απόφασή του το δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι η κατηγορούσα Αρχή βάσισε την υπόθεσή της σε περιστασιακή μαρτυρία και έκρινε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη αθώο απαλλάσσοντάς τον από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Μετά τη σύλληψή του ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι με τον Μιχαηλίδη κατηγορείται και ο Παναγιώτης Πένταυκας, 38 χρόνων, από την Ορμήδεια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy