Σε διαθεσιμότητα ανώτεροι λειτουργοί του ΠΚ που εμπλέκονται σε αδικήματα

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους δυο Ανώτερους Λειτουργούς, εναντίον των οποίων έχουν προσαφθεί κατηγορίες για ποινικά αδικήματα οι οποίες προέκυψαν κατά την διερεύνηση ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία μετείχε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, είτε ως επικεφαλής εταίρος ή ως εταίρος σε αυτά.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου συνεργάζονται στενά με τις αστυνομικές αρχές για τη διαφύλαξη όλων των στοιχείων που ενδέχεται να συνδέονται με τις κατηγορίες, στηριζόμενες, ταυτόχρονα, στις θεσμοθετημένες διαδικασίες εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου.
 
Το Συμβούλιο έχει προβεί, επίσης, σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεκπεραίωση των τρεχόντων προγραμμάτων του Ωκεανογραφικού Κέντρου.
 
Η Ωκεανογραφία παραμένει στις επιστημονικές προτεραιότητες του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Συμβούλιο θα συνεχίσει να στηρίζει το εργαζόμενο προσωπικό στις προσπάθειές του για διορθωτικά μέτρα και για ενίσχυση του επιστημονικού έργου του Ωκεανογραφικού Κέντρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy