Σε δύο μήνες οι αποφάσεις για τη Τσερίου, θετική η Κυβέρνηση για δύο λωρίδες λέει ο Δήμαρχος

Εντός των επόμενων 6-8 εβδομάδων αναμένεται να παρθεί απόφαση σε σχέση με την ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου σύμφωνα με τον δήμαρχο Στροβόλου Αντρέα Παπαχαραλάμπους.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος έδειξε διάθεση για συζήτηση με στόχο ένα πιο ανθρωποκεντρικό σχέδιο.

Πρόσθεσε ότι η κυβερνητική πλευρά επέδειξε θετική διάθεση προκειμένου να υπάρξουν τροποποιήσεις στον υφιστάμενο σχεδιασμό.

Επίσης, ο κ. Παπαχαραλάμπους υπέδειξε ότι πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις κατά τη διάρκεια του διαλόγου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή επί του χρονίζοντος θέματος.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στο Στρόβολο Κωστάκης Κούκος ανέφερε ότι από την ενημέρωση που έτυχαν χθες από το δήμαρχο της πόλης διαφαίνεται πως γίνεται προσπάθεια συγκερασμού των αντιφατικών απόψεων που υπήρχαν.

Πρόσθεσε ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε όπως ετοιμάσει εντός της επόμενης εβδομάδας εναλλακτική πρόταση επί του θέματος.

Την ίδια ώρα, ο επισήμανε ότι αν δεν γίνει κάτι το έργο ενδεχομένως να οδηγηθεί στις ελληνικές καλένδες με αποτέλεσμα χαμένη να είναι η πόλη με τα αρνητικά συνεπακόλουθα θα είναι πάνω στους κατοίκους.

Ο κ. Κούκος υπογράμμισε επίσης ότι δεν πρέπει να περάσουν οι ετσιθελισμοί της κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών.

Γιώργια Ερωτοκρίτου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy