Σε εξέλιξη ομηρία σε σουπερμάρκετ στη Νότια Γαλλία

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως αξιωματούχοι ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, στη νότια Γαλλία.

Η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε επίσης στο Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Επικαλούμενος πηγές, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδωσε πως το ίδιο άτομα έχει συλλάβει τώρα ομήρους στο σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM ό άνδρας δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η τοπική νομαρχία επιβεβαίωσε την λήψη ομήρων στο σουπερμάρκετ Super U αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο ΙΚ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας «εισήλθε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί», σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον φάκελο. Η χωροφυλακή διευκρίνισε πως ένας ή δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς. Λίγο νωρίτερα ένα μέλος των CRS τραυματίστηκε από πυροβολισμό στην Καρκασόν, περίπου 10 χλμ. από την Τρεμπ.

Τη σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ αναφορές θέλουν τον ένοπλο να έχει φωνάξει “Allahu Akbar” όταν πυροβολούσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται για μια «σοβαρή κατάσταση».

Κοντά στην Καρκασόν «ένας άνδρας ταμπουρώθηκε σε σουπερμάρκετ μαζί με ομήρους». «Είναι μία σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή οκτώ άνθρωποι κρατούνται όμηροι από έναν δράστη, ο οποίος έχει πυροβολήσει έναν αστυνομικό. Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι πριν από λίγο ο δήμαρχος της Τρεμ δήλωσε ότι υπάρχουν δύο θύματα (όχι νεκροί) στο σουπερμάρκετ.

Ο δήμαρχος της πόλης, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό στο σουπερμάρκετ, όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ σπεύδει στην περιοχή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy