Σε εξέλιξη συνάντηση Μαυρογιάννη -Ναμί στην παρουσία Έιντε

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 3.30 το απόγευμα η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων για το Κυπριακό Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί στην παρουσία του ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό Εσπεν Μπάρθ Έιντε, ο οποίος έφτασε σήμερα στην Κύπρο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των διαπραγματευτών βρίσκεται η αξιολόγηση και η αποτύπωση της κατάστασης πραγμάτων στο Κυπριακό και η ετοιμασία του ενιαίου καταλόγου με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής, ενόψει και της αυριανής συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και αναφερόμενος στην 5η συνάντηση των δυο διαπραγματευτών από τις 15 Μαΐου, ο κ. Έιντε κάνει λόγο για “καλή πρόοδο” και αναφέρεται στην αυριανή νέα συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έχει οριστεί για να αρχίσει τις 9.30 το πρωί στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή, παρά το αεροδρόμιο Λευκωσίας, στην παρουσία και του κ. Έιντε.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy