Σε υπ. οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα οι επαφές της τρόϊκας

Δύο τεχνοκρατικά κλιμάκια της τρόικα άρχισαν από το πρωί επαφές στο υπουργείο Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα με επίκεντρο τη συζήτηση των νομοσχεδίων για το πλαίσιο αφερεγγυότητας και τις χρηματοοικονομικές εξελίξεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών συζητείται με τεχνοκράτες το πολυνομοσχέδιο για το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα έξι νομοσχέδια για την αναδιάρθρωση χρέους βιώσιμων επιχειρήσεων (examinership), τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας εκκαθάρισης και την εισαγωγή αναδιάρθρωσης χρέους και διαχείρισης βιώσιμων επιχειρήσεων (administration), το νομοσχέδιο για την εγκαθίδρυση και λειτουργία σχεδίων για φυσικά πρόσωπα και σχεδίου διατάγματος απαλλαγής οφειλών, το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του επαγγέλματος του Συμβούλου

Αφερεγγυότητας και το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί πτωχεύσεως νόμο.

Στην Κεντρική Τράπεζα θα υπάρξει μια γενική ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στα χρηματοοικονομικά θέματα, περιλαμβανομένων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, των περιοριστικών μέτρων και του αρχείου δανειοληπτών.

Στο πλαίσιο των επαφών τους οι τεχνοκράτες της τρόικα αναμένεται να έχουν συναντήσεις και με τους εμπειρογνώμονες που όρισαν τα κόμματα για το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy