Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αθήνας – θεσμών για τη 2η αξιολόγηση

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους επικεφαλής των θεσμών κατά την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Στην πρώτη συνάντηση με θέμα την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας συζητήθηκαν τα βήματα που θα ακολουθηθούν σχετικά με τη διαμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της εταιρείας και τη σύσταση και στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με στόχο, βάσει των συμφωνηθέντων, να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μέχρι το τέλος του χρόνου. Κατά πληροφορίες επήλθε συμφωνία ως προς το ποιοι θα στελεχώσουν το ΔΣ της εταιρείας ενώ συζητήθηκαν και θέματα του εσωτερικού κανονισμού και του καταστατικού του υπερταμείου.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους θεσμούς ως προς την ολοκλήρωση των τεχνικών εκκρεμοτήτων με κάλυψη του στόχου. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο Eurogroup είχε ζητήσει να παρουσιαστούν τα στοιχεία για την πορεία εξόφλησης τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εκταμιευθεί το 1,7 δισ. ευρώ από την υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy