Σε επείγουσα συνάντηση αύριο καλούν το Χαμπιαούρη οι εκπαιδευτικοί (επιστολή)

Σε κατεπείγουσα συνάντηση αύριο καλούν τον Υπουργό άυριο οι εκπαιδευτικοί, απόφαση που πάρθηκε σήμερα μετά την  κοινή συνεδρία των γραμματέων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ. 

37238872_1610754212384727_8336032532235550720_n

Οι τρεις οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ είχαν το πρωί κοινή συνάντηση στη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν όπως προσκαλέσουν τον Υπουργό Παιδείας σε συνάντηση με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους αναφορικά με τον εξορθολογισμό στην Παιδεία.

Η επιστολή των εκπαιδευτικών οργανώσεων επικαλείται τη μαζική διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή για επαναφορά των «δημοκρατικών διαδικασιών», και καλούν τον Υπουργό για συνάντηση για καθορισμό των προϋποθέσεων του διαλόγου.

Την επιστολή παρέλαβε εκ μέρους του Υπουργού η Γενική Διευθύντρια Αίγλη Παντελάκη.

Nωρίτερα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είχε αναφέρει ότι τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, είναι δεδομένα αδιεξόδου. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν προσκληθεί σε συνάντηση στις 24 Ιουλίου από το Υπουργείο, ωστόσο απάντησαν ότι «σε τέτοια συνάντηση δεν πηγαίνουν».

Πλέον αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και του Κώστα Χαμπιαούρη που «καλείται» να πάει στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.

Τάσος Αναστάση

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy