Σε μεταγενέστερο στάδιο η ημερομηνία έναρξης νομοθεσίας για ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές

Σε μεταγενέστερο στάδιο με Γνωστοποίηση που θα εκδοθεί από τον Έφορο Φορολογίας, σύμφωνα με το Άρθρο 20 της εν λόγω νομοθεσίας, θα καθοριστεί η ημερομηνία έναρξης ισχύος της νομοθεσίας Ν.4(Ι)/2017 που προβλέπει τη διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, ανακοίνωσε σήμερα το Τμήμα Φορολογίας.

Αιτήσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών θα γίνονται αποδεκτές ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω του μηχανογραφημένου συστήματος που θα είναι διαθέσιμο στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας “Αριάδνη”, αναφέρει σε ανακοίνωση το Τμήμα Φορολογίας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να υποβληθούν ηλεκτρονικά, σύμφωνα με το Τμήμα, οι αιτήσεις είναι να εγγραφείτε στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη» (www.ariadne.gov.cy) μέσω της οποίας θα γίνει έλεγχος εγκυρότητας των στοιχείων και στη συνέχεια ως εξουσιοδοτημένος χρήστης, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο μηχανογραφημένο σύστημα.

Προϋπόθεση επίσης είναι να υποβληθούν όλες οι απαραίτητες δηλώσεις “για όλα τα έτη/περιόδους που υποχρεούστε, σύμφωνα με τις πρόνοιες των υφιστάμενων νομοθεσιών”.

Τέλος, το Τμήμα Φορολογίας παρακαλεί το κοινό όπως υποβάλει όλες τις απαραίτητες δηλώσεις και πραγματοποιήσει την εγγραφή του στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη» ΕΓΚΑΙΡΑ (και πριν την έναρξη ισχύος της νομοθεσίας) για αποφυγή καθυστερήσεων και αχρείαστης ταλαιπωρίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy