Σε ομηρία ο εισαγγελέας που ερευνά τη δολοφονία Ελβάν

Με το χέρι στη σκανδάλη βρίσκονται οι άντρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας καθώς έληξε στις 15.36 η διορία που έδωσαν τα μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP C, οι οποίοι κρατούν όμηρο τον εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ.


Ειδική ομάδα έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία εκτιμάται ότι είναι τρία ενώ ταυτόχρονα άρχισε και η εκκένωση του δικαστικού μεγάρου Τσάγλαγιαν όπου κρατείται όμηρος στο γραφείο του στον έκτο όροφο ο εισαγγελέας.

Ο Σελίμ Κιράζ είναι ο εισαγγελέας ο οποίος διεξάγει την έρευνα για το θάνατο του Μπερκίν Ελβάν, του νεαρού παιδιού που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τα επεισόδια του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη και πέθανε πολύ αργότερα στο νοσοκομείο. Τα αιτήματα των μελών της ακροαριστερής οργάνωσης σχετίζονται με την υπόθεση Μπερκίν Ελβάν.

Πρόκειται για πέντε αιτήματα όπως μεταδίδονται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ άλλων ζητούν όπως οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση να παραδεχτούν δημοσίως ότι ευθύνονται για το θάνατο του Μπερκίν Ελβάν ενώ ζήτησαν τη διαμεσολάβηση του αντιπροέδρου του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης Σεζγκίν Τανρίκουλου. O πατέρας του Μπερκίν Έλβαν προέβη σε δήλωση μέσω του τουίτερ λέγοντας ότι δεν θέλει να χυθεί άλλο αίμα και πως το μόνο που ζητά είναι μια δίκαιη δίκη.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν και οι θεωρίες συνωμοσίας. Κάποια μέσα ενημέρωσης διερωτούνται αν την ομηρία του εισαγγελέα μπορεί να σχετίζεται με το γενικό μπλακάουτ σήμερα στην Τουρκία καθώς η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ενδεχομένως να είναι ο μόνος τρόπος για να περάσουν οι τρομοκράτες όπλα στο δικαστικό μέγαρο το οποίο τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατά την είσοδο.

Σύμβολο βίαιης καταστολής

Η υπόθεση του Μπερκίν Ελβάν μετατράπηκε σε σύμβολο της βίαιης καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση το 2013 και της «αυταρχικής εκτροπής» για την οποία την κατηγορούν οι αντίπαλοί της.

Ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει δημόσια «τρομοκράτη» τον έφηβο.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy