Σε «πόλεμο» με «τουιτερά» ο Ερντογάν

“Αν είσαι παλληκάρι βγες και αποκάλυψε την ταυτότητά σου”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στον Fuat Avni ο οποίος γράφει με ψευδώνυμο στο τουίτερ αποκαλύπτοντας απόρρητα μυστικά που σχετίζονται με την κόντρα με το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η νέα κόντρα του Τούρκου Προέδρου με τον Fuat Avni προέκυψε έπειτα από τα χθεσινά δημοσιεύματα τριών εφημερίδων της συμπολίτευσης ότι από τον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Fuati Avni έστειλε μηνύματα σε βουλευτή της αντιπολίτευσης του CHP δίνοντάς του πληροφορίες για το πως θα δολοφονηθεί η κόρη του Ερντογάν, Σουμεγέ.

Οι τρεις τουρκικές εφημερίδες έγραψαν ότι πίσω από το ψευδώνυμο του Fuat Avni κρύβεται ο δημοσιογράφος Εμρέ Ουσλού ο οποίος πρόσκειται στην κοινότητα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ωστόσο ο ίδιος το διαψεύδει, ενώ τους ισχυρισμούς για σχέδιο δολοφονίας της κόρης του Ερντογάν διαψεύδει και ο βουλευτής του CHP.

“Τώρα βγήκαν απειλές εναντίον της κόρης μου, ενάντια σε εμένα. Εδώ και μήνες εμφανίστηκε ένα όνομα. Αν είσαι παλληκάρι, βγες και αποκάλυψε την ταυτότητά σου. Γιατί κάνεις αυτή την δουλειά μυστικά; Εμείς ξεκινήσαμε αυτή την πορεία φορώντας το σάβανό μας. Δεν μπορείς να μας βγάλεις από αυτή την πορεία. Αν έχεις καρδιά, αν είσαι παλληκάρι μην βγαίνεις με ψευδώνυμο. Είσαι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. Γι αυτό και μιλάς με ψευδώνυμο”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η απάντηση προς τον Ταγίπ Ερντογάν από τον Fuat Avni στο τουίτερ ήταν άμεση: “Ένα παλληκάρι δεν καταδέχεται να κρύβεται πίσω από την κόρη σου. Αν είσαι παλληκάρι μην κρύβεσαι πίσω από την κόρη σου, βγες”.

Πάντως ο λογαριασμός του Fuat Avni στο τουίτερ θεωρείται ένας από τους λογαριασμούς-φαινόμενο και έχει εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους, followers στην γλώσσα του τουίτερ. Φήμες λένε ότι δεν πρόκειται για ένα άτομο, αλλά για πολλά.

Παράλληλα, ετοιμάστηκε κατηγορητήριο στο οποίο περιλαμβάνονται 80 ύποπτοι, με υπ’αριθμόν ένα ύποπτο τον Φετουλάχ Γκιουλέν σχετικά με την τελευταία επιχείρηση «παράλληλη δομή», όπως αποκαλείται το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται επίσης ο προαναφερθείς δημοσιογράφος και πρώην αστυνομικός Εμρέ Ουσλού καθώς και Διευθυντές της Αστυνομίας.

Οι κατηγορίες αφορούν παράνομη παρακολούθηση, κατασκοπεία, παραβίαση του προσωπικού απορρήτου, καταγραφή προσωπικών απορρήτων, παραποίηση εγγράφων, σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνηση ή παρεμπόδιση καθηκόντων της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy