Σε ψυχιατρείο ο νεαρός που συνελήφθη με μαχαίρι κοντά στον Πύργο του Άιφελ

Σε άρση καταλογισμού οδήγησε η ψυχιατρική εξέταση του νεαρού Γάλλου, μαυριτανικής καταγωγής, που οπλισμένος με μαχαίρι και φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» προσπάθησε το Σάββατο να περάσει τον κλοιό ασφαλείας στον Πύργο του Άιφελ, με συνέπεια την ακύρωση της κράτησής του και τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

«Η ψυχιατρική εξέταση συμπέρανε άρση καταλογισμού, η κράτηση ήρθη χθες το βράδυ» και ο ύποπτος ετέθη στην φροντίδα του ιδρύματος στο οποίο είχε νοσηλευθεί και κατά το παρελθόν με δικαστική εντολή, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Η δικαστική έρευνα παραμένει ωστόσο ανοικτή για «απόπειρα δολοφονίας κατά προσώπου που φέρει δημόσια εξουσία, σε σχέση με τρομοκρατική ενέργεια». Η έρευνα διενεργείται από δικαστικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο 19χρονος έπασχε από ψυχιατρικά προβλήματα από το 2013 και είχε νοσηλευθεί επί μήνες στο Μπομόν-σιρ-Ουάζ, στη Βαλ-ντ’Ουάζ. Η απόφαση για την ανανέωση της νοσηλείας του ελήφθη στις 27 Ιουλίου και το περασμένο Σάββατο βρισκόταν σε άδεια για να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Λίγο πριν από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, ο νεαρός πέρασε την πύλη ασφαλείας σπρώχνοντας έναν αστυνομικό και φωνάζοντας «ο Θέος είναι μεγάλος». Στην συνέχεια ανταποκρίθηκε στις εντολές των αστυνομικών να αφήσει το μαχαίρι του χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Μετά τη σύλληψή του δήλωσε ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση κατά στρατιωτικού και ότι βρίσκεται σε επαφή «με μέλος του Ισλαμικού Κράτους».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy