Σε ταξιδιωτικό γραφείο οι επιχορηγημένες διακοπές συνταξιούχων

Το ανώτατο ύψος επιχορήγησης θα ανέρχεται σε 45 ευρώ ημερησίως

Σε ταξιδιωτικό γραφείο ανέθεσε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την εφαρμογή του Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, οι δηλώσεις για συμμετοχή στο Σχέδιο θα πρέπει να υποβληθούν, συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες από τον δικαιούχο χαμηλοσυνταξιούχο, στα γραφεία του ταξιδιωτικού γραφείου Holiday Tours στον Άγιο Δομέτιο, από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Εργασίας η επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου αποτελεί μέρος της διαδικασίας για να υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (27 Σεπτεμβρίου) σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως μας λέχθηκε αρμοδίως, το Υπουργείο δεν έχει τη δυνατότητα από πλευράς προσωπικού για να διεκπεραιώσει αυτή τη διαδικασία. Όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου δεν έγινε δημοσίευση και προκήρυξη διαγωνισμού, καθώς το ποσό που θα δοθεί ως αμοιβή δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.

Επιλέχθηκαν αρχικά τέσσερα ταξιδιωτικά γραφεία, κατόπιν συνεννόησης με το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, τα οποία κατέθεσαν προσφορά και επιλέχθηκε η πιο χαμηλή. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι χαμηλοσυνταξιούχοι θα υποβάλουν την αίτησή τους στο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω φαξ ή email.

Σκοπός του Σχεδίου είναι η επιχορήγηση της διαμονής και διατροφής δικαιούχων του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα και χαμηλοσυνταξιούχων που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και των εξαρτωμένων τους σε ξενοδοχεία ορεινών θέρετρων και του Πύργου Τηλλυρίας.

Η επιχορήγηση θα παρέχεται για τρεις διανυκτερεύσεις, από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, κατά την περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2017 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2018 και το ανώτατο ύψος της επιχορήγησης θα ανέρχεται σε €45 ημερησίως για κάθε πρόσωπο.

Στο Σχέδιο θα συμμετέχουν ξενοδοχεία των ορεινών θέρετρων και του Πύργου Τηλλυρίας που θα προσφέρουν διαμονή και πλήρη διατροφή σε μειωμένες τιμές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο της δήλωσης για συμμετοχή στο Σχέδιο από όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, τα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, τα κατά τόπους Ταχυδρομικά Γραφεία και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, www.mlsi.gov.cy. Μαζί με το έντυπο διατίθεται κατάλογος με τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν και πληροφορίες σε σχέση με το Σχέδιο. Σημειώνεται παράλληλα ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθ’ όσον αφορά τη συμμετοχή στο Σχέδιο και την επιλογή ξενοδοχείου προτίμησης.

Όταν το σχέδιο εξαγγέλθηκε από την Υπουργό Εργασίας στις 27 Σεπτεμβρίου, η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι η εφαρμογή του θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου. Την περασμένη Τετάρτη, στις 18 Οκτωβρίου, ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, κατήγγειλε από τα μικρόφωνα του «Άστρα» ότι δεν υπήρχαν αιτήσεις και κανένας δεν γνώριζε λεπτομέρειες, παρά το γεγονός ότι βάσει της εξαγγελίας θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί.

Την ίδια μέρα, αργά το απόγευμα, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση σημειώνοντας ότι οι δικαιούχοι μπορούν να αποτείνονται στο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο.

Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy