Σενέρ Λεβέντ: Ευχή για μια Κύπρο ενωμένη απέναντι στον φασισμό

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να γίνουμε όλοι λεβέντες απέναντι στον φασισμό, τόνισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο αρχισυντάκτης της ΑΦΡΙΚΑ Σενέρ Λεβέντ.

Εξέφρασε μάλιστα την ευχή εκείνη η μέρα να μας βρει όλους ενωμένους να υπερασπίσουμε την Κύπρο από τον φασισμό. Ο κύριος Λεβέντ είπε επίσης ότι το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν χρησιμοποίησε τη λέξη εισβολή και δεν καταδίκασε την Τουρκία, αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι στην Κύπρο έγινε εισβολή και υπάρχει κατοχή.

Πρόσθεσε ότι αυτή την ώρα βρίσκεται στο γραφείο του, ενώ απέξω βρίσκονται πολλά από τα άτομα που επιτέθηκαν το πρωί εναντίον των γραφείων της εφημερίδας και δεν αποκλείει να γίνει και νέα επίθεση. Ο κύριος Λεβέντ χαρακτήρισε δικτάτορα τον Ταγίπ Ερτογάν και πρόσθεσε ότι αν η Αφρίκα κατάφερε να τον κάνει να αντιδράσει τότε είναι μεγάλη τιμή για την εφημερίδα.

Επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι έχει στην κατοχή του όπλο για την προστασία του καθώς όπως είπε η λεγόμενη αστυνομία δεν τους προστάτευσε το πρωί. Διερωτήθηκε ποιος θα μπορούσε να τους βοηθήσει καθώς και κατά πόσον μπορεί να τον προστατεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία της οποίας είναι πολίτης.

Ο κύριος Σενέρ είπε ότι είχε τηλεφώνημα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος του ανέφερε ότι έκανε γνωστή την κατάσταση στα Ηνωμένα Έθνη και το Ευρωκοινοβούλιο και ότι τον κάλεσε όποτε χρειαστεί να τους τηλεφωνήσει.

Για τον κύριο Ακκιντζί, ο αρχισυντάκτης της ΑΦΡΙΚΑ, είπε ότι θα πρέπει πρώτα να φροντίσει να προστατεύσει τον εαυτό το αφού σήμερα κατά την ορκωμοσία των λεγόμενων βουλευτών όταν ρώτησε γιατί η λεγόμενη αστυνομία δεν επενέβη δραστικά για να προστατεύσει την ΑΦΡΙΚΑ, το πλήθος άρχισε να τον γιουχαίζει και να προχωρεί απειλητικά προς το μέρους του, με αποτέλεσμα αυτός να μπει στο αυτοκίνητο του εναντίον του οποίου έριξαν αυγά και πέτρες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy