SEPTEMBERFEST NICOSIA BEER FUN FESTIVAL

Πραγματοποιήθηκε στις 24/8/2017 στις 12.00 στο Moondog’s Bar & Grill στη Λευκωσία η δημοσιογραφική διάσκεψη του 7ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Μπύρας SEPTEMBERFEST NICOSIA BEER FUN FESTIVAL.

Στις 29 Αυγούστου ανοίγει τις πύλες του το αυθεντικό και καταξιωμένο πλέον Φεστιβάλ Μπύρας το οποίο διοργανώνεται από τον Όμιλο Εταιρειών Display Art Plc, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγλαντζιάς και υποστηρίζεται από τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας Δήμου Αγλαντζιάς, Στροβόλου, Έγκωμης, Λατσιών, Λακατάμιας, Ιδαλίου και Γερίου.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου με ένα πλούσιο και αναβαθμισμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ροκ και ποπ βραδιές, συνοδευτικά εδέσματα μπύρας και 100 και πλέον διαφορετικές μπύρες απ’ όλο τον κόσμο.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών DISPLAY ART PLC, ο Δήμαρχος Δήμου Αγλαντζιάς κος Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Αγλαντζιάς  κος Μαρίνος Κλεάνθους καθώς και ο Ανώτερος Υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου κος Χάρης Ευριπίδου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο καταπράσινο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά, χωρητικότητας μέχρι 15 χιλιάδων επισκεπτών με άνετους χώρους στάθμευσης. Θα είναι ανοικτό από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου από τις 19.00-24.00.

Η είσοδος θα είναι €6,00 με ένα ποτό δωρεάν για όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ με εξαίρεση τη Δευτέρα 4/09 – Βασίλης Καρράς – που θα είναι €8,00 χωρίς ποτό. Είσοδος ελεύθερη για παιδιά ηλικίας μέχρι 12 χρονών με τη συνοδεία των γονιών τους.

Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ροκ και ποπ βραδιές, συνοδευτικά εδέσματα μπύρας και 100 και πλέον διαφορετικές μπύρες απ’ όλο τον κόσμο. Φέτος θα λειτουργήσουμε για τρίτη φορά εστιατόριο, το Septembefest Restaurant το οποίο θα προσφέρει μόνο Κυπριακά Φαγητά όπως Οφτό Κλέφτικο, Χοιρινή Μπριζόλα, Κοτόπουλο σουβλάκι, Κοτόπουλο φιλέτο, χωριάτικη σαλάτα, διάφορα ορεκτικά και πισσουρκώτικο χαλούμι στη σχάρα.

Σίγουρα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είναι αυτή τη χρονιά πολύ αναβαθμισμένο. Συμμετέχουν καταξιωμένοι διαχρονικά καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Καρράς, Στέλιος Ρόκκος, Δημήτρης Μπάσης σε μια επετειακή παρουσία γιορτάζοντας τα 20χρονα του, Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Βαρδής, Γιώργος Λιανός, Κωνσταντίνος Νάζης, Γιώργος Χαιρέτης με Σώτο Κωνσταντίνου, Πέτρο Κουλουμή και AsmationLive σε ένα αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη με Κρητικά και Νησιώτικα τραγούδια, Κούλης Θεοδώρου, Κατερίνα Λιόλιου, Στέφανος Τριανταφύλλης, Φίλιππος Κτενάς, Μιχάλης Λεβέντης, Ελλοπία 20 χρόνια μετά, Υπόγεια Ρεύματα, MagicDeSpell, Prospectus, Fuse, AsmationLiveκαι πολλοί άλλοι.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 30 εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή και εισαγωγή μπύρας και από την επισιτιστική βιομηχανία. Θα απασχοληθούν περίπου 250 άτομα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ με προτεραιότητα άτομα που έχουν άμεση ανάγκη οικονομικής στήριξης.

Το SEPTEMBERFEST NICOSIA BEER FUN FESTIVAL είναι αφιερωμένο και αυτή τη χρονιά στους ταλαιπωρημένους οικονομικά συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στη νεολαία μας. Επίσημοι υποστηρικτές του Φεστιβάλ είναι τα Συμβούλια Νεολαίας Δήμου Αγλαντζιάς, Δήμου Στροβόλου, Δήμου Έγκωμης, Δήμου Λατσιών, Δήμου Λακατάμιας, Δήμου Ιδαλίου και Δήμου Γερίου τα οποία θα έχουν ενεργό ρόλο στο Φεστιβάλ. Θα στεγαστούν σε κοινό περίπτερο και θα διανέμουν διαφωτιστικό υλικό.

Τα μηνύματα του φετινού Φεστιβάλ προς όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη Νεολαία παραμένουν σταθερά και είναι :

Όχι στα ναρκωτικά!

Όχι στον αλκοολισμό!

Όχι στην νεανική παραβατικότητα!

Όχι στη βία στα γήπεδα!

Ναι στην ζωή!

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy