Σεβαστή η απόφαση των πολιτών λένε Τ/κ πολιτικοί

Τη θέση ότι οι πολιτικοί θα σεβαστούν την απόφαση των πολιτών εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους οι επικεφαλής των Τ/κ κομμάτων σε δηλώσεις τους αφού ψήφισαν, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να δείξει τη θέλησή του.

Παράλληλα, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του αφού ψήφισε μαζί με την σύζυγο και την οικογένεια του, ο υποψήφιος για επανεκλογή Ντερβίς Έρογλου εξέφρασε την ευχή τα αποτελέσματα να είναι καλά για όλους.

Αναφέροντας ότι ο κόσμος τους ακούει (τους πολιτικούς) εδώ και πολύ καιρό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κάλεσε τους πολίτες να δείξουν τη θέλησή τους.

Ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιοργκαντζίογλου εξεφρασε την ελπίδα τα αποτελέσματα να είναι καλά για όλους, προσθέτοντας ότι όλοι θα σεβαστούν την απόφαση των πολιτών.

Ανέφερε επίσης ότι δεν νομίζει ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.  Ο κ. Γιοργκαντζίογλου ο οποίος απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι το εκλογικό συνέδριο του κόμματος είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο, αλλά ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του τ/κ  Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι είναι σημαντική η ψήφος για το μέλλον των παιδιών.

Ο επικεφαλής του τ/κ Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν κάλεσε τους πολίτες να δείξουν τη θέλησή τους και πρόσθεσε ότι όλοι θα σεβαστούν τα αποτελέσματα. Έκανε λόγο για τη σημασία των `προεδρικών` εκλογών προσθέτοντας ότι ο `πρόεδρος` είναι επίσης και ο διαπραγματευτής στις συνομιλίες.

Ο αρχηγός του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Κεμάλ Οζγιίτ είπε ότι θα αρχίσει σύντομα η διαπραγματευτική διαδικασία και ότι χρειάζεται ένας ηγέτης ο οποίος θα είναι ειλικρινής και θα επιλύσει το κυπριακό πρόβλημα.  Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι η αρχή μιας νέας περιόδου.

Σε δηλώσεις του αφού ψήφισε ο πρώην Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανέφερε ότι η προεκλογική περίοδος αποτέλεσε παράδειγμα δημοκρατίας και ευχήθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των Τουρκοκυπρίων.

Πρόσθεσε ότι οι Τ/κ μπορούν να απαλλαγούν από την απομόνωση και να ενωθούν με τη διεθνή κοινότητα μέσω της λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Είναι σημαντικό να αναδειχθεί ένας ηγέτης που θα κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και θα πετύχει.

πηγή: ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy