Σεξολόγοι …πολιτικοί προκαλούν μονο ζημιά!

Οδηγίες από την Αστυνομία αναμένει το Υπουργείο Παιδείας.

Μόνο ζημιά προκαλούν τα λαϊκά δικαστήρια σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης. Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν για ασφάλεια και υγεία.

  • Αποπροσανατολισμός από τα καυτά θέματα Παιδείας
  • Προσπάθεια υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου

Το πόρισμα της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας Λυκείου από εκπαιδευτικό αναμένει το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής Μέσης Γιαννάκης Ευθυμίου, τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η Αστυνομία, ενώ τόσο η μαθήτρια όσο και οι γονείς της δεν είχαν προηγουμένως υποβάλει κανένα παράπονο σε επίπεδο σχολείου, αλλά έγινε καταγγελία απευθείας στο Hope For Children.

Το Yπ. Παιδείας βρίσκεται, όπως είπε, σε επικοινωνία με την Αστυνομία και εάν από τις πρώτες ενδείξεις διαφανεί αδίκημα, τότε «θα εισηγηθούμε διαθεσιμότητα του εν λόγω εκπαιδευτικού προς την ΕΕΥ μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση». Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, η καταγγελία αφορά υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου και έγινε ενώπιον αρκετών μαθητριών. Σε ό,τι αφορά άλλο περιστατικό φαίνεται πως η όλη υπόθεση χρονολογείται έξι χρόνια πριν και δεν υπήρξε καμία καταγγελία.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, κληθείς από τη «Χαραυγή» να τοποθετηθεί, σημείωσε ότι η υπόθεση απασχολεί την Αστυνομία και δεν έγινε γνωστή σε αυτήν λόγω των δημόσιων δηλώσεων του κ. Δίπλαρου. Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση τίθεται θέμα αποσιώπησης τέτοιων υποθέσεων, ωστόσο ούτε οι δημόσιες τοποθετήσεις και αντιδικίες δεν βοηθούν.

Την ίδια ώρα μετά τις διαστάσεις που έλαβε η υπόθεση λόγω και της δημοσιοποίησής τους στα ΜΜΕ από τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιο Δίπλαρο, το Hope For Children έστειλε σχετική επιστολή στον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη τονίζοντας μεταξύ άλλων τη επιβλαβή έκθεση περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ενάντια σε παιδιά στα ΜΜΕ. Μάλιστα ζητείται από τον κ. Συλλούρη όπως μεταφέρει στους βουλευτές τη σημαντικότητα της διαχείρισης πληροφοριών που αφορούν τέτοια ευαίσθητα θέματα με εχεμύθεια και την πρέπουσα πολιτική ηθική.

Αφορμή για τη σχετική έκκληση, όπως σημειώνεται στην επιστολή, είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ευθύμιου Δίπλαρου και τις πιθανές συνέπειες που προκύπτουν με τη δημοσιότητα που έλαβαν οι σχετικές καταγγελίες σεξουαλικής βίας ενάντια σε παιδιά. Επίσης, στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι τα λαϊκά δικαστήρια συνήθως πιο πολύ τρομάζουν και δημιουργούν δυσκολίες στη διαδικασία προστασίας του παιδιού. Η επιστολή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συγκεκριμένη περίπτωση ανήλικης που έκανε αναφορά στο Hope for Children, σημειώνοντας την ανησυχία για την ψυχολογική κατάσταση της ανήλικης η οποία δίσταζε να καταθέσει στις Αρχές λόγω του φόβου της έκθεσης στα ΜΜΕ αλλά και στο σχολείο της.

Μιλώντας χθες στον «Άστρα», ο κ. Δίπλαρος είπε ότι έχει καταγγείλει το γεγονός δύο φορές γραπτώς στην Αστυνομία και πέντε προφορικώς. Ερωτηθείς για τις δυο περιπτώσεις είπε ότι η καταγγελία που έγινε πριν έξι χρόνια δεν προχώρησε γιατί δεν υπήρξε γραπτή κατάθεση από τους γονείς, ενώ για τη δεύτερη περίπτωση είπε πως ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή την Αστυνομία προσθέτοντας ότι δεν είναι δική του δουλειά να ενημερώσει άλλους αρμόδιους.

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy