Μπάσκετ: Σφράγισε τη δεύτερη θέση η ΑΕΚ

Στο “Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία”, έγινε το αναμενόμενο. Στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία για τη 17η αγωνιστική στην κανονική περίοδο του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ επικράτησε της ελλιπούς ΕΘΑ με σκορ 75-89.

Βασικά η πρωταθλήτρια έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει το ροζ φύλλο.

Έτσι, με τη νίκη τους αυτή οι πρασινοκίτρινοι εξασφάλισαν και μαθηματικά τη 2η θέση, την ίδια στιγμή που ο Κεραυνός χρειάζεται μιαν ακόμη νίκη για να σφραγίσει με τη σειρά του την πρωτιά.

Η ΑΕΚ νίκησε επειδή είχε σαφώς περισσότερες επιλογές σε σχέση με την ΕΘΑ, που και πάλι έπαιξε με δυο ξένους ( εκ των οποίων ο Άξεν σταμάτησε στους 35 πόντους), ενώ το βαρόμετρο του αγώνα, ήταν η απόδοση που είχε η νικήτρια στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 16-32.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την ΑΕΚ. Σκορ 16-32 στο 10λεπτο και επί της ουσίας, ήταν μια διαφορά που βάση και των αναλογιών, δεν ήταν δυνατόν να καλυπτόταν στη συνέχεια. Οι πρασινοκίτρινοι είχαν επιβάλει από την αρχή έναν γρήγορο ρυθμό και με τους Μπρέζετς, Σιζόπουλο να δίνουν πολλούς πόντους, η ΑΕΚ άνοιγε συνέχεια τη διαφορά.

Ωστόσο στη 2η περίοδο η εικόνα δεν ήταν η ίδια. Η ΕΘΑ βελτίωσε την άμυνα της, βρήκε λύσεις στην επίθεση και έτσι μάζεψε κάπως τη διαφορά, χάριν κυρίως στο σκοράρισμα του Άξεν. Έτσι στο ημίχρονο η ομάδα της Λάρνακας είχε το προβάδισμα με 37-47.

Στην 3η περίοδο η ΑΕΚ ανέβασε κάπως τους ρυθμούς της, όχι όμως στα επίπεδα της αρχής. Τη στιγμή όμως που η ΕΘΑ εξακολουθούσε να παρουσιάζεται καλή στην άμυνα, αυτό ήταν ένα βασικό εμπόδιο που δεν άφησε τους πρασινοκίτρινους να ανοίξουν τη διαφορά πάνω από το +20. Ήταν ένα παιχνίδι αργού ρυθμού σε αυτό το διάστημα και όταν το χρονόμετρο έδειξε το 30`, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 50-64.

Όσο για το σκηνικό στην 4η περίοδο, η ΑΕΚ όντας δυνατή στην άμυνα, από εκεί έκτισε μιαν διαφορά 20 πόντων (56-76) κάτι που συνέβη στο 34` και επομένως, το χρονικό διάστημα που απέμεινε, απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους πρασινοκίτρινους να φθάνουν εύκολα στη νίκη με το τελικό σκορ να είναι 75-89.
Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι οι παίκτες της ΕΘΑ δεν τα παράτησαν ως το τέλος, σε ένα χαμένο παιχνίδι και τους αξίζει ένα μπράβο (το λιγότερο)!

Δεκάλεπτα: 16-32, 37-47, 50-64, 75-89.
ΕΘΑ (Χ. Γιάγκου): Λοϊζίδης 2, Άξεν 35 (4), Παπαμιχαήλ 6 (2), Παναγιώτου 8, Μπαρνς 15 (1), Καραπατάκης 5 (1), Χρίστου 2, Σέπος 2, Κουλλαπής.
ΑΕΚ (Λ. Γαβριήλ): Τόμας 13 (3), Μπρέζετς 18, Ντάσιτς 13 (1), Πέτροβιτς 4, Παντελή 10 (2), Παλάλας 5 (1), Πίγκραμ, Μπιγκς 7 (1), Σιζόπουλος 17 (3), Κουμής 2, Τρισόκας, Στυλιαν

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy