ΠΑΣΥΚΙ-ΠΑΣΥΝΟ καλωσορίζουν Παμπορίδη

Ανακοινώσεις με τις οποίες καλωσορίζουν τον νεοδιορισθέντα υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη εξέδωσαν τα συνδικάτα των κυβερνητικών γιατρών και των νοσηλευτών.

Η ΠΑΣΥΚΙ συγχαίρει τον νέο Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, για την ανάληψη των καθηκόντων του και του εύχεται κάθε επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και έχει σχέση με τον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι “οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα εμφανείς στον δημόσιο τομέα υγείας, με συνέπειες στους ασθενείς και τους ίδιους τους ιατρούς των δημοσίων νοσηλευτηρίων, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ροή ασθενών προς τα κρατικά νοσηλευτήρια”.

Διαβεβαιώνει για τη δέσμευσή της να βοηθήσει και να συμμετέχει στην επίλυση των προβλημάτων του δημοσίου τομέα υγείας προσθέτοντας την ίδια ώρα ότι επιθυμεί την έναρξη ενός δομημένου και εντατικοποιημένου διαλόγου προς επίλυση προβλημάτων, που άπτονται των ιατρών και των ίδιων των δημοσίων νοσηλευτηρίων, με σκοπό την βελτίωση του επιπέδου της παρεχόμενης προς τους συμπολίτες μας φροντίδα υγείας.

Συγχαρητήρια ΠΑΣΥΝΟ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών Κύπρου (ΠΑΣΥΝΟ) με επιστολή της συγχαίρει τον νέο Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του στη θέση του Υπουργού Υγείας, και δηλώνει έτοιμη να τον στηρίξει σε μια καθοριστική περίοδο για τη δημόσια υγεία, την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Στην επιστολή της στον Υπουργό, η συντεχνία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί μαζί του με τον κ. Παμπορίδη, στο πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου, χωρίς ωστόσο να απεμπολεί τα αιτήματα και τα δικαιώματα των νοσηλευτών.

Η ΠΑΣΥΝΟ επαναλαμβάνει τη θέση της γι’ αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των δημόσιων νοσηλευτηρίων με διοικητική και οικονομική αυτονομία, εφόσον διατηρηθεί η κρατική τους οντότητα και διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των νοσηλευτών.

Θεωρεί, όπως αναφέρει πως θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει τις θέσεις της για την αναβάθμιση της κλίμακας του νοσηλευτή σε Α8-10-11, την αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής και θέσεων πρώτου διορισμού και τη μετατροπή των εκτάκτων υπαλλήλων σε επ’ αορίστου διάρκειας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy