Συγχαρητήρια στην ΕΔΕΚ για τη διάκριση…

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Του Γιώργου Δεληγιάννη

Το αποτέλεσμα στο τέλος ήταν σχεδόν ξεκαρδιστικό. Η αρχή όμως ήταν περίεργη.

Τα επεισόδια έξω από το ΤΕΠΑΚ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Όποιος πει ότι ήταν κεραυνός εν αιθρία, μάλλον θέλει να ξεγελάσει τον εαυτό του.

Τα δε περί υπερβολών για όσους μιλούσαν για το αυγό του φιδιού, αποδεικνύονται πλέον ότι ήταν καθαρά αναλύσεις ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και όσοι προέβαιναν σε τέτοιες εκτιμήσεις θα πρέπει να το σκεφτούν ξανά, να προβληματιστούν και να κάνουν μια ενδοσκόπηση.

Το αστείο λοιπόν, όπως εξελίχθηκε στη συνέχεια, ήταν η ισοπεδωτική αντιμετώπιση από την ΕΔΕΚ των αντιδράσεων των υποστηρικτών, φίλων και ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ. Κάποιοι κατηγορούσαν τόσο τους ηθικούς όσο και τους φυσικούς αυτουργούς των επεισοδίων.

Κάποιοι άλλοι τούς ταυτίζουν με τα φασιστικά στοιχεία και ότι προσβάλλουν την «αριστεροσύνη» ή την «αριστερότητα» της ΕΔΕΚ και κάμποσα τέτοια, με τα ανάλογα φυσικά επίθετα.

Σημειώνω εδώ ότι την «αριστεροσύνη» πολλών ΕΔΕΚιτών δεν την αμφισβητώ, ωστόσο οι επιλογές της ηγεσίας τόσο στην «καθημερινή» ή αποκαλούμενη «χαμηλή» πολιτική όσο και στα θέματα haute politic, κάθε άλλο παρά τέτοια μου κάνουν (but then again this is me, έλεγε και ο προπάππος μου ο Χρυσόστομος ο φκιακάς).

Αλλά, ρε παιδιά, εκεί στη Βύρωνος και αλλού, δεν μπορείτε να λέτε ουσιαστικά σε αυτά τα φασιστικότατα στοιχεία (όχι φασιστοειδή, γιατί η κατάληξη σε …ειδή παραπέμπη σε προσομοίαση και όχι στο πρωτότυπο) ότι δεν έπρεπε να κάνουν τα επεισόδια, επειδή έδωσαν επιχείρημα στους άλλους για να τους κατηγορήσουν.

Αυτό δεν είναι αντιφασιστική συμπεριφορά και αντίδραση από ένα κόμμα που θέλει να κατατάσσεται στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις.

Ο δεξιός και ακροδεξιός ΔΗΣΥ, το κεντροδεξιό ΔΗΚΟ (έξω από το παραμύθι που τόσα χρόνια πουλά περί ενδιάμεσου) οι Οικολόγοι, η Συμμαχία, ακόμα και το ίδιο το Προεδρικό του δεξιού Αναστασιάδη καταδίκασαν ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ (ψάξετε το λημμα στο λεξικό) τα επεισόδια…

Κι εσείς τι μας είπατε;

Ότι δεν έπρεπε να γίνουν για να μην δώσουν χέρι στους άλλους να τους κατηγορήσουν.

Καμία καταδίκη όχι της ρητορικής μίσους, της πρακτικής μίσους… της έμπρακτης εφαρμογής του μίσους… της άσκησης πραγματικής βίας… της καθαρής ΔΙΑΠΡΑΞΗΣ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ…

Συγχαρητήρια, κύριοι της ηγεσίας της ΕΔΕΚ… Κυριολεκτικά διακριθήκατε από όλους…

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy