Σύγχρονη στρατηγική για βιομηχανία

Ο Σταύρος Μαλάς περιόδευσε στη βιομηχανική περιοχή Δαλιού

«Είμαστε δίπλα στη μεταποιητική βιομηχανία της Κύπρου, όπως ακριβώς είμαστε δίπλα στους εργαζομένους της». Αυτό τόνισε με δηλώσεις του χθες ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς στη διάρκεια περιοδείας του σε μονάδες της μεταποιητικής βιομηχανίας στη βιομηχανική περιοχή Δαλιού.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τους εργαζομένους σε αυτό τον τομέα της οικονομικής δραστηριότητας ως το πιο σημαντικό και πολύτιμο κεφάλαιό του και ζήτησε οι κυπριακές επιχειρήσεις να είναι υπόδειγμα σεβασμού στις εργασιακές σχέσεις. Ο Σταύρος Μαλάς αντάλλαξε ιδέες και απόψεις για τη στήριξη που χρειάζεται ο τομέας με πρώτιστο στόχο τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, αλλά και για την ανάγκη εισαγωγής νέων τεχνολογιών και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας και της καινοτομίας.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ευκαιριακή ανάπτυξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία έχει βάθος και διάρκεια και εξήγγειλε ότι «ο καταρτισμός νέας σύγχρονης στρατηγικής για στήριξη και ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής και για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του μεταποιητικού τομέα» θα είναι προτεραιότητα της διακυβέρνησής του.

Και σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα

Ταυτόχρονα, οι κυπριακές επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι υπόδειγμα σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, είπε ο Σταύρος Μαλάς, επισημαίνοντας ότι αυτό αποβαίνει προς όφελος όλων. «Πρότασή μας», δήλωσε, «είναι η υιοθέτηση αναπτυξιακού νόμου που θα συνδέει την παροχή κινήτρων από το κράτος προς τις επιχειρήσεις με την τήρηση της κυπριακής νομοθεσίας και του Κώδικα των Βιομηχανικών Σχέσεων, ώστε να δοθούν κίνητρα για να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy